"MOJA DECA NAJVIŠE ISPAŠTAJU" Jelena Đoković: Deca su privržena nama, ali nas TURIRAJU

Autor:

Lifestyle

17.04.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga Novaka Đokovića ne živi idealnim životom, a kao i druge roditelje i nju muče ova pitanja.

"MOJA DECA NAJVIŠE ISPAŠTAJU" Jelena Đoković: Deca su privržena nama, ali nas TURIRAJU

Foto: ATA Images

Jelena Đoković

Jelena Đoković već odavno nije samo supruga slavnog tenisera Novaka Đokovića. Poslednjih godina angažovala se u radu Fondacije "Novak Đoković", a posebnu pažnju posvetila je i roditeljstvu kao i pitanjima koja mnogi danas zanemaruju, a tiču se vaspitanja dece i rada na samom sebi. Ona širi edukaciju o mališanima, a svoja iskustva deli često i u medijima. Ovoga puta, dotakla se i "trendova" u vaspitanju koje roditelji prate, ali i postavila pitanje da li treba negovati ono što je "naše", odnosno vaspitavati dete kako su roditelji nas nekada, ili pratiti stručnjake.

Foto: PRofimedia

Jelena Đoković uči kako da bude dobar roditelj

Jelena je  objasnila koliko joj je teško da "isfiltrira" brojne informacije, posebno kada je reč o roditeljstvu:

- Dobro je da podsetim sebe kao majku da se moje dete razlikuje od druge dece i da ono što deluje možda nekom roditelju i meni se kune u tu tehniku, kod mog deteta to ne funkcioniše, zato je dobro da se pitamo i da istražujemo, ne postoji kalup za sve. Ja sam rodila dva potpuno različita deteta.  Kada pričamo o načinima i tehnikama roditeljstva postoje različite škole, neki veruju da je roditeljstvo intuitivno, a neki da se uči, pa sad svako će da kaže "Ja sam kako su me moji, pa tako nastavljam", drugi "Ja pratim tog stručnjaka i to je dobro za mene", poštujem svačiju odluku, ali ne želim da deluje kao da ja imam sve odgovore. I ja sedim na kraju dana i razmišljam da li sam mogla bolje i šta ću da unapredim sutra i zato sedim na konferencijama i učim - rekla je ona za beogradske medije i pojasnila:

- Za početak prepoznajem kada dozvolim ljudima, pošto navikle smo mi žene, da budemo popustiljivije i da budemo uvek tu da pomognemo, i da damo sebe. Međutim, osetila sam da tu moja deca najviše ispaštaju jer na kraju dana nemam snage za njih i njihove potrebe, a njihove potrebe su opipkivanje granica i guranje. Oni su privrežni nama, ali stalno te "turiraju", ne znam da li je to dobar izraz. Uglavnom, kada sam dozvolila drugim ljudima da me maltretiraju pre njih, onda deci ne dajem prostora za to, a njima najviše prostora za to treba. Zato sam postala bolja u postavljanju granica drugim ljudima da bih mojoj deci bila bolja mama i strpljivija i da razumem njihov razvojni period.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading