AKO OVE STVARI DRŽITE ISPOD SUDOPERE, ODMAH IH IZBACITE: Svi to rade, a može da bude OPASNO po zdravlje!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

13.03.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sada nećete više sve ovo držati ispod sudopere.

AKO OVE STVARI DRŽITE ISPOD SUDOPERE, ODMAH IH IZBACITE: Svi to rade, a može da bude OPASNO po zdravlje!

Foto: Shuttterstock

Većina domaćica koristi prostor ispod sudopere za čuvanje krpa, sunđera, sredstava za čišćenje, ali i za određene namirnice poput ulja, šećera i brašna. Međutim, stručnjaci ističu da ovo mesto nije idealno za čuvanje određenih predmeta.

Loren Dos, stručnjakinja za čišćenje kaže uvek postoji bar jedan predmet koji držite ispod, a morate da izbacite. 

Četiri stvari nikada ne bi trebalo da čuvate ispod sudopere:

 

1. Sunđeri

Stručnjaci ističu da je prostor ispod sudopere često vlažan, što može dovesti do razvoja bakterija i buđi na sunđerima. Preporučuje se da se sunđeri čuvaju na suvom i dobro provetrenom mestu kako bi se izbeglo stvaranje nepoželjnih bakterija.

Republika

Foto: Shuttterstock

Često domaćice drže raznorazne stvari ispod sudopere

2. Zapaljive materijale

Korišćenje prostora ispod sudopere za čuvanje zapaljivih materijala kao što su ulje za kuvanje, alkohol ili brašno može predstavljati rizik od požara zbog blizine vodovodnih cevi. Stručnjaci savetuju da se ovi materijali čuvaju na bezbednom mestu, daleko od kuhinje.

3. Male kućne aparate

Kućni aparati poput tostera ili blendera takođe ne bi trebalo da se čuvaju ispod sudopere, zbog rizika od curenja vode ili prekomerne vlage. Preporučuje se da se elektronski uređaji čuvaju dalje od mesta gde postoji rizik od vlage kako bi se izbegla šteta na uređajima.

4. Alat

Iako se može činiti praktičnim čuvati alat ispod sudopere radi lakšeg pristupa, stručnjaci upozoravaju da je važno da se alat čuva na suvom mestu daleko od vlage kako ne bi došlo do rđanja ili korozije. Ovo je posebno bitno kod skladištenja stvari u blizini sudopere, s obzirom na to da su ova mesta često vlažna, čak i kada nema curenja.

Pravilno organizovanje prostora ispod sudopere može pomoći u očuvanju predmeta i sprečavanju nepotrebnih problema koje vlažnost može izazvati. Razmišljanje o adekvatnom prostoru za čuvanje svakog predmeta može doprineti održavanju čistoće i funkcionalnosti kuhinje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading