VRATA OD KUPATILA ZATVARAJTE SVAKO VEČE: Kada čujete ZBOG ČEGA, nikada ih više nećete ostaviti otvorena!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji važan razlog za ovo.

VRATA OD KUPATILA ZATVARAJTE SVAKO VEČE: Kada čujete ZBOG ČEGA, nikada ih više nećete ostaviti otvorena!

Foto: Shutterstock

Vastu, drevna indijska nauka o organizaciji prostora, ima svoje jasne smernice kada je u pitanju uređenje doma kako bi se poboljšala energija i privuklo bogatstvo. Prema ovim principima, kuća se smatra živim bićem, a postoji nekoliko pravila koja treba slediti kako bi se održala harmonija i prosperitet u domu.

Jedno od zanimljivih pravila Vastua je da se vrata kupatila uvek zatvaraju svake večeri. Prema verovanjima Vastua, ostavljanje vrata kupatila otvorenim može simbolično dovesti do toga da novac "iscuri" iz doma, s obzirom na prisustvo vlage u kupatilu.

Praktični saveti za uređenje doma prema Vastu principima

Vastu stručnjaci preporučuju nekoliko korisnih saveta kako bi se unapredila energija u domu i privuklo prosperitet.

Jedan od saveta je da se izbegava držanje biljaka sa trnjem u domu, jer se smatra da to može privući nepovoljne događaje. Takođe, prema Vastu principima, važno je održavati urednost u severoistočnom delu doma kako bi se privuklo bogatstvo.

Foto: pixabay.com

Zašto treba držati vrata od kupatila zatvorena


Značaj uređenja doma

Vastu takođe naglašava značaj održavanja čistoće i urednosti u svim delovima doma. Prema ovim principima, prljavi zidovi i haotičan prostor mogu negativno uticati na finansije i energiju u domu, pa se preporučuje posebna pažnja prilikom čišćenja i organizacije prostora.

Vastu principi i svakodnevni život

Osim uređenja prostora, Vastu principi takođe utiču na svakodnevne navike. Na primer, prema ovim principima, važno je da se lekovi ne čuvaju u kuhinji, jer se veruje da to može izazvati nevolje i lošu sreću. Takođe, preporučuje se izbegavanje postavljanja slika na zidove na južnom delu kuće, kao i svih predmeta koji simbolizuju vodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ja

08.02.2024 22:27

Ovo je direktan atak na razum. Već zamišljam likove, koji kreću da upražnjavaju vaša "pravila", bojeći se da ih ne pojede babaroga. Dokoni manipulatori, prodavci magle i nebitnih informacija.