OVO CVEĆE SVI SADE U FEBRUARU: Nikako ne zaboravite JEDNO da uradite kako bi se dobro primilo!

Autor: M.O.

Lifestyle

30.01.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako zimi neće kraj uskoro, za baštovane je februar "novo" proleće.

OVO CVEĆE SVI SADE U FEBRUARU: Nikako ne zaboravite JEDNO da uradite kako bi se dobro primilo!

Foto: shutterstock

Dok se zima nežno i postepeno povlači pred dolaskom proleća, strastveni baštovani već razmišljaju o tome kako da svoj vrt učine još lepšim. Iako većina cveća tradicionalno zahteva sadnju tek na proleće, iskusni baštovani znaju da neke vrste biljaka mogu biti posađene već sada. Međutim, zbog promenljivih vremenskih uslova, posebno osetljive vrste biljaka trebalo bi zasaditi u zaštićenom prostoru kako bi se osiguralo da seme preživi eventualne mrazeve.

Republika

Foto: Shutterstock

Mnogi jedva čekaju februar kako bi posadili omiljene biljke


Optimalno vreme za sadnju određenih biljaka

Februar je idealno vreme za sadnju određenih biljaka koje će ulepšati baštu tokom proleća i leta. Stručnjaci preporučuju sadnju petunija, karanfila, žalfije, lobelije i gladiola kako bi se postiglo vizuelno savršenstvo u bašti. Takođe, lukovice se mogu zasaditi u saksijama i kasnije presaditi napolje kada dođe proleće.

Zaštita od promenljivih vremenskih uslova

S obzirom na promenljive vremenske uslove koji mogu zadesiti februar, važno je posebno obratiti pažnju na zaštitu biljaka od mogućih mrazeva. Baštovani treba da budu pažljivi prilikom izbora biljaka koje će zasaditi i da vode računa o njihovoj zaštiti kako bi im omogućili optimalne uslove za rast i razvoj.

Kako se bliži proleće, ljubitelji cveća s nestrpljenjem očekuju trenutak kada će moći da započnu rad u svojim dvorištima i stvore predivne bašte koje će zablistati u punom sjaju. Uz pažljivo planiranje i odabir odgovarajućih biljaka, februar može biti vreme za početak stvaranja raja u vlastitom dvorištu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading