ANA (20) POJELA TIRAMISU I PREMINULA: Nakon ISTRAGE otkriveno šta ju je u kolaču UBILO, jedno je po nju bilo kobno!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve žene koje su snabdevale poslastičarnicu su pod istragom.

ANA (20) POJELA TIRAMISU I PREMINULA: Nakon ISTRAGE otkriveno šta ju je u kolaču UBILO, jedno je po nju bilo kobno!

Foto: Shutterstock, Facebook

Istraga o ubistvu pokrenuta je nakon što je 20 - godišnja devojka sa alergijom na mlečne proizvode preminula nakon što joj je poslužen tiramisu desert napravljen od mleka.

Ana Belisario i njen dečko večerali su u restoranu brze hrane u Milanu 26. januara prošle godine, prenose italijanski mediji. Kada joj je poslužen tiramisu, koji je i jela, devojka je doživela anafilaktički šok i umrla je 5. februara prošle godine u bolnici San Raffaele.

Dve žene koje su vodile poslastičarnicu koja je i snabdevala restoran su pod istragom za ubistvo iz nehata, piše italijanski dnevni list "Korijere dela sera".

Par je pomešao fakturu veganskih slatkiša sa desertima koji sadrže mleko, sugeriše prvi deo istrage, navodi list. Tvrdi se da kompanija nije sprečila mešanje dve proizvodne linije u laboratorijskoj poslastičarnici, koja je u to vreme snabdevala 63 italijanska restorana veganskim proizvodom tiramisu, prenosi "Dejli mejl".

Foto: pixabay.com

U januaru prošle godine devojka je pojela tiramisu i preminula

U ponovljenom suđenju koje su u ponedeljak izveli tužioci Ticijana Sicilijano i Luka Galjo, istražni sudija Fiameta Modika, koristeći informacije zasnovane delimično na prisluškivanjima koja "prikazuju zabrinjavajuću sliku beskrupuloznosti", naložio je zabranu vlasnicima laboratorije, majci i ćerki, prenosi list.

Sugerisano je da se poštovalo razdvajanje sastojaka i da je osoblje dobilo odgovarajuću obuku, umesto samo četvorosatnog kursa, ne bi bilo mešanja kazeina sa proizvodima na biljnoj bazi u konditorskoj laboratoriji, što je dovelo do do smrtnog ishoda devojke.

Kada je naručila tiramisu, Ana je proverila etiketu, ali je takođe zatražila dodatne informacije, zbog njene teške alergije, a zatim je počela da jede nakon što je bila umirena, navodi se u izveštaju.

Na uzimanje druge kašike joj je pozlilo i otrčala je u kupatilo da pokuša da povrati. Uzela je lekove za astmu i kortizon, koje je uvek nosila sa sobom, ali je nedugo zatim izgubila svest i kasnije umrla u bolnici.

Ana, koja je studirala modni dizajn, redovno je odlazila u restoran jer nije morala da brine o alergiji na jaja i još jačoj alergiji na mleko, od koje je bolovala od rođenja.

Tragovi mlečnih proteina identifikovani su i u drugim čašama za tiramisu iste marke.

Povrh toga, tragovi jaja pronađeni su u majonezu navodno veganskog sendviča koji je Ana imala kao glavno jelo u restoranu.

Proizvod Tiramisu Mascherpa Ministarstvo zdravlja je 6. februara povuklo sa tržišta zbog opasnosti od prisustva alergena zbog mogućeg sadržaja mlečnih proteina koji nisu navedeni na deklaraciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading