U OVO DOBA GODINE JE NAJVEĆA VEROVATNOĆA DA ĆETE SLOMITI MUŠKI POLNI ORGAN: Možete se POVREDITI u dve situacije i biće kao patlidžan

Autor:

Lifestyle

22.12.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se period kada su povrede najčešće.

U OVO DOBA GODINE JE NAJVEĆA VEROVATNOĆA DA ĆETE SLOMITI MUŠKI POLNI ORGAN: Možete se POVREDITI u dve situacije i biće kao patlidžan

Foto: shutterstock

Nemački lekari su otkrili da je stopa povreda tokom prazničnog perioda drastična.

Iako penis nije kost, može se slomiti kada je podvrgnut oštroj, tupoj sili. Nakon toga, penis obično podseća na "patlidžan", postaje ljubičast i otečen. Takve povrede se obično dešavaju tokom snažnog intimnog odnosa, sa položajima kao što je "pseća poza" i kada žena sedi na muškarcu okrenuta leđima dok on leži na leđima.

Stručnjaci Univerzitetske bolnice u Minhenu analizirali su podatke više od 3.000 muškaraca koji su zadobili povrede u Nemačkoj između 2005. i 2021. godine. Tokom perioda - definisanog kao 24, 25. i 26. decembar - zabeleženo je 40 preloma penisa tokom studije.

Ovo predstavlja dnevnu stopu incidencije od 0,78, odnosno sedam svakih 10 dana.

Poređenja radi, u ostatku godine iznosio je oko 0,54.

Tokom studije, objavljene u British Journal of Urologi International, nisu primećeni drugi sezonski skokovi, uključujući novogodišnju noć.

- Kada bi svaki dan bio kao Božić, u Nemačkoj bi se od 2005. godine pa nadalje dogodilo 43 odsto više preloma - rekli su lekari, a piše "Dejli mejl".

- Naši nalazi zahtevaju od parova da smanje "divlji odnos" kako bi spustili rizik od preloma penisa.

Foto: Shutterstock

Zabeleženo je 40 preloma penisa tokom studije

Prelom penisa se javlja odmah i zahteva hitan medicinski tretman. U mnogim slučajevima može se čuti tupi prasak.

Da bi muškarac postigao erekciju, dve sunđeraste cevi zvane kavernozna tela pune se krvlju i stvrdnu. Okruženi su vlaknastom oblogom, poznatom kao tunica albuginea.

Kako nastaje prelom muškog polnog organa?

Prelom penisa nastaje kada je izložen oštroj, tupoj traumi, koja se može desiti tokom snažnog odnosa ili samozadovoljavanja.

Od 1924. bilo je 1.600 slučajeva širom sveta - oko 16 slučajeva godišnje, objavio je Telegraf 2017. godine.

Istraživači su primetili da se u 50 odsto slučajeva može čuti sablasni zvuk pucketanja.

Četiri od pet pacijenata uglavnom više nemaju erekciju.

Oni koji su već bili traumatizovani prelomom penisa često do kraja života imaju problema sa erektilnom disfunkcijom i bolnim odnosom.

Izveštaj iz 2017. otkrio je muškarca u južnoj Kini koji je ostao u agoniji nakon što je slomio penis tokom odnosa sa suprugom. Lekari su otkrili da je njegov penis pod čudnim uglom i da je natečen, zbog čega je izgledao kao patlidžan.

Dijagnostikovana mu je fraktura penisa nakon kidanja sunđerastog erektilnog tkiva zvanog corpora cavernosa. Krv teče u kavernoza tela, koja se protežu duž penisa i otežavaju erekciju. Trik za zaustavljanje povreda penisa je prilično plitak "ubod", prema ekspertu za se*s Trejsi Koks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading