IZBELJIVANJE ANUSA JE NOVI TREND ZA KOJIM ŽENE TRČE: Nećete verovati na šta su spremne, za ovo treba HRABROST

Autor:

Lifestyle

18.11.2023

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li se smejati ili plakati?

IZBELJIVANJE ANUSA JE NOVI TREND ZA KOJIM ŽENE TRČE: Nećete verovati na šta su spremne, za ovo treba HRABROST

Foto: shutterstock

Zgodna devojka

Stručnjaci upozoravaju da je trend izbeljivanja intimnog područja postao veoma popularan među ženama, usled uticaja industrije za odrasle, ali se ističe da ova procedura nije bezazlena i zahteva oprez.

Izbeljivanje intimnog područja, koje je bilo rezervisano samo za svet pomenute industrije, sada je postalo dostupno i ženama koje žele da izmene izgled svog anusa i genitalija. Ova procedura uključuje nanošenje kiseline na sveže izdepilirano područje i trljanje, a rezultati se mogu videti nakon nekoliko tretmana.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ova procedura može biti opasna i da postoji rizik od opekotina, iritacija i trajnih ožiljaka. Dalje se navodi da jedan spa - centar u Los Anđelesu savetuje svojim klijentkinjama da dolaze dva puta nedeljno narednih osam nedelja kako bi postigle trajne rezultate, što pokazuje da je ova procedura veoma tražena.

Foto: Shutterstock

Izbeljivanje anusa nije bezazlena procedura

Moguće posledice po zdravlje


U Brazilu je ovaj trend naišao na veliku popularnost nakon što su žene počele da primećuju tamniji predeo oko anusa, koji se razlikuje od ostatka kože. Iako lekari tvrde da je ovo potpuno normalno, Brazilke su započele masovno izbeljivanje kako bi postigle jednaku boju kože u intimnom području. Ovaj trend se dalje širio i u druge delove sveta, a najveći uticaj na njegovu popularnost imala je statistika koja pokazuje porast žena koje uživaju u analnom se*su. Stručnjaci upozoravaju da ova procedura nije bezazlena i da postoji rizik od poremećaja u radu creva, kao i mogućnost dobijanja bakterijskih infekcija ako se ne obavlja u higijenskim uslovima.

Doktorka Vider Doris Drej ističe da je bilo slučajeva opekotina, iritacija i ožiljaka koji su nastali kao posledica izbeljivanja anusa i da je ova procedura potencijalno opasna. Takođe se navodi da dermatolozi tvrde da ova procedura može doneti više štete nego koristi i da može dovesti do trajne depigmentacije područja oko anusa. Navedeno je i da je rizik od potpunog izbeljivanja veći kod tamnoputih osoba, a postoji i mogućnost da se područje još više potamni kao reakcija na tretman.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading