OVI TRIKOVI SPASIĆE VAS SVIH MUKA: Evo kako da brzo i jednostavno očistite peglu da bude kao NOVA

Autor: N.J.

Lifestyle

04.11.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispratite sledeće korake.

OVI TRIKOVI SPASIĆE VAS SVIH MUKA: Evo kako da brzo i jednostavno očistite peglu da bude kao NOVA

Foto: shutterstock

Čišćenje pegle zna da bude zamoran posao za svaku domaćicu. Nije tako naporno, ali ako ne znate prave metode čišćenja možete se samo namučiti. Zato ispratite sledeće korake.

Pre nego što počnete sa čišćenjem pegle bitno je da bude isključena, a ako je korišćena u skorije vreme da pustite da se ohladi.

Skinite nečistoće s površine: Koristite vlažnu krpu ili sunđer kako biste nežno obrisali površinu pegle i uklonili prašinu, mrlje ili ostatke od tkanine. Ako postoje tvrdokorne mrlje, možete koristiti malu količinu blagog deterdženta za pranje posuđa i toplu vodu.

Očistite otvore za paru: Upravo u tim otvorima kamenac je neizbežan. Koristite štapiće za čišćenje ušiju koje ćete natopiti sirćetom. Možete koristiti i posebne proizvode za čišćenje kamenca, koji su dostupni u radnjama. Popularna je i pasta od sode bikarbone i vode. Napravite u razmeri 2:1 ali pazite da smesa ne uđe u otvore.  Nakon toga peglu očistite vlažnom krpom. Potom suvom na kraju.

Foto: pixabay.com

Pegla za veš

Kako još možete očistiti peglu?

Ako koristite peglu na paru, onda prvo dodajte vodu. Uključite je u struju. Na krpu preko koje ćete preći peglom, pospite tri kašike soli. Prelazite preko soli dok se prljavština ne skine. Trebalo bi da spadaju fleke koje ćete videti.

Čišćenje pastom za zube

Namažite pastu na ploču i dobro istrljajte, a zatim je prebrišite vlažnom, pa suvom krpom. Po potrebi, ponovite ovo par puta.

Čišćenje voskom

Prvo zagrejete peglu, a potom je isključite i utrljate sveću preko podrčja gde imaju mrlje. Staru krpu nakvasite i potom peglu sa voskom stavite na nju. Uključite peglu i peglajte mokru krpu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading