OVAKO ĆETE NAJBRŽE OLJUŠTITI KROMPIR: Neće vam biti potrebna ni ljuštilica za povrće, a ni nož! (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

21.10.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uklanjanje ljuske sa krompira može da bude izuzetno dosadan posao, ali zahvaljujući ovom genijalnom triku neće vam biti potrebno više od nekoliko minuta.

OVAKO ĆETE NAJBRŽE OLJUŠTITI KROMPIR: Neće vam biti potrebna ni ljuštilica za povrće, a ni nož! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Pomfrit, musaka, pire-krompir, krompir-paprikaš, restovani ili zapečeni krompir, kao i razne salate na bazi ovog povrća često su na trpezama u kućama širom Srbije. Pored toga što je zasitan i lako se kombinuje sa drugim vrstama povrća i mesa, krompir je i finansijski pristupačan. Ipak, ima jednu manu: mnoge domaćice uhvati muka kad treba da ga oljušte za pripremu jela.

Da biste se poštedeli ovog dosadnog posla, iskoristite prednost termičke obrade krompira.

Najpre dobro operite krompir, a onda ga nožem lagano zasecite po sredini. Potrudite se da zasečete samo koru, posebno ako vam je krompir potreban za prženje pomfrita. Profesionalni kuvari, inače, uvek najpre skuvaju krompir pre nego što ga iseku i spuste u fritezu sa vrućim uljem.

Ako nameravate da napravite krompir-pire, nećete pogrešiti ni ako krompir malo više zasečete pre termičke obrade.

Opran i zasečen krompir spustite u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte. Kad se krompir skuva, skinite šerpu sa ringle, sačekajte da se krompir malo prohladi, pa ga izvadite iz šerpe i jednostavno povucite ljusku sa jedne i sa druge strane, kao što je prikazano u video-snimku.

Ljuska će lagano spasti, pa dalje tretirajte krompir onako kako ste planirali – za pripremu krompir - salate, pomfrita, pirea, musake, mimoza-salate…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:



 

Komentari (0)

Loading