U ZADNJI ČAS JE SHVATILA DA JE NJENA KOMŠINICA MASOVNI UBICA: Kako je Ruža Jelić od dobre žene sa sela postala jedna od najpoznatijih u državi?

Autor: N.J.

Lifestyle

29.07.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinila je četvorostruko ubistvo 1998. godine za šta je osuđena na 20 godina zatvora, a puštena je na slobodu 2016. godine.

U ZADNJI ČAS JE SHVATILA DA JE NJENA KOMŠINICA MASOVNI UBICA: Kako je Ruža Jelić od dobre žene sa sela postala jedna od najpoznatijih u državi?

Foto: shutterstock

Prema statistici objavljenoj u "Jelah"  2012. godine u Bosni i Hercegovini postoji  120 neuračunljivih osoba koje su počinile ubistvo. Ipak, ono što je tada više zabrinulo javnost jeste da se ne zna tačan broj osoba koje su nakon teškog ubistva proglašene neuračunljivim i doslovno puštene na slobodu.

Ruža Jelić dolazi iz Usore i ona je izvršila četiri ubistva. Žena koja je naizgled bila dobrodušna zapravo se pokazala kao masovni ubica, a svoje namere dobro je sakrila. Sigurno se pitate šta je ona mogla da učini. Zapravo, veruje se da je počinila mnogo više ubistava, ali je osuđena za četiri.

Ni za ta četiri ubistva možda ne bi bila osuđena da nije bilo Angeline Jelić koja je posumnjala i prijavila je policiji. Ruža je bila udata za Ivana Jelića koji iako je radio u Nemačkoj bio je cicija. Sa njim ima troje dece, sina i dve ćerke. Pošto je Ivan radio u Nemačkoj, tamo im je otišao i sin, a ona se brinula o dve ćerke, svekrvi i njenoj sestri.

Foto: Shutterstock

Uhapšena starija žena

Ubistva

Sekirom je ubila komšiju Marijana Jelića, koji je bio i Angelinin brat od strica. Ružina sestra zapravo je bila Marijanova prva žena. Njegovo telo je zamotala i bacila u septičku jamu, a sve to uradila je po danu. Njegova žena tri puta je dolazila da pita Ružu gde joj se suprug, a ona je rekla da je otišao sa nekim ljudima koji su došli po njega. Angelina je čula da se Ruža raspituje dokle je stigla istraga  tada nestalog Marijana i posumnjala da ga  je ona ubila zbog čega je odmah prijavila policiji.

Franciska Žeželj

Franciska je bila Ružina drugarica koju je upoznala na putu za Nemačku. Kada je otišla kod nje, žena je želela da naloži vatru, ali ju je ova udarila sekirom, a telo je zapalila. Izvadila je čašice za rakiju i kafu, a policiju ubedila da je tu bilo dosta ljudi, poverovali su i optužili učitelja. Sve je uradila zbog novca jer jer Franciska istakla nekoliko puta da joj je sin slao pare.

Komšinice

Onda su komšinice Iva i Ruža tražile od Ruže da vrati pozajmljen novac. Obe ih je ubila.

Uhapšena je sa 57 godina, i osuđena na 20 godina zatvora. Pomilovana je 2016. godine. Preminula je 2019. godine sa 78 godina, a do tad je živela kod majke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading