OVE TRI BILJKE PRIVLAČE NOVAC KAO LUDE: Stiže bogatstvo sa svih strana, plus su i lake za ODRŽAVANJE!

Autor: M.O.

Lifestyle

29.06.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema Feng Šui, drevnoj kineskoj tradiciji, ove biljke su idealne za novac.

OVE TRI BILJKE PRIVLAČE NOVAC KAO LUDE: Stiže bogatstvo sa svih strana,  plus su i lake za ODRŽAVANJE!

Foto: pexels.com

Cveće koje donosi novac veoma je popularno. Feng šui je umetnost kojom možete da zaštitite svoj dom i u njega unesete bogatstvo. Prema ovom, naizgled bezazlenom, konceptu življenja možete značajno da poboljšate kvalitet života, kao i standard.

Predstavljamo vam biljke kojima nećete samo održati ekološku ravnotežu u svom domu, već će vam doneti i bogatstvo.

1. Srećni bambus 


Srećni bambus se smatra jednom od najvećih srećonoša jer u prostor unosi pozitivnu energiju, posebno ako ga dobijete na poklon. Manje je poznato da ova biljka zapravo uopšte ne pripada porodici bambusa. Prema Feng Šuju, Dracaena sanderiana simbolizuje sreću i u svom okruženju dovodi u ravnotežu svih pet prirodnih elemenata.

Jednostavna je za održavanje. Dovoljno je da joj jednom nedeljno promenite vodu. Prema kineskoj tradiciji, vrlo je važan broj stabljika, a pošto Kinezi smatraju da broj 4 donosi nesreću, u kineskoj kulturi gotovo je nemoguće pronaći četiri stabljike ove biljke. Dve stabljike udvostručiće vam sreću, tri će vam dati srećnu energiju – dugovečnost, sreću i bogatstvo. Pet stabljika će ojačati sva područja vašeg života, a dodate li još jednu stabljiku, prosperitet i veliko

 

su sigurni.

Republika

Foto: pexels.com

Veruje se da bambus privlači novac.

2. Krasula

Krasula je jedna od najpoznatijih biljaka koje donose novac, a prema Feng Šuju simboliše još prijateljstvo i sreću. U Aziji se smatra srećonošom jer aktivira energetska polja vezana uz finansije i zato se tradicionalno postavlja u kancelarije i poklanja vlasnicima biznisa.

Ova prekrasna južnoafrička biljka zelenih, mesnatih listova je sukulente i vrlo je jednostavna za održavanje. Trebaće joj puno svetla i malo vode, pa je najbolje da je postavite blizu prozora.

Za uspeh i prosperitet krasulu postavite blizu ulaza vašeg poslovnog prostora ili na jugoistočnu stranu objekta. Osim navedene pozicije, prema Feng Šui praksi, na istočnoj strani privlači porodičnu harmoniju, zdravlje, dobar poslovni početak i uspeh u školi, dok se na zapadnu stranu postavlja za kreativnost i sreću dece. Nije, međutim, poželjna u spavaćoj sobi ni u kupatilu.

3. Drvo novca

Rečna pahira, poznatija i kao drvo novca, u kuću donosi sreću i prosperitet. Kao što joj i samo ime kaže, ova biljka visokih stabljika u obliku bonsai drvca doneće sreću postavite li je u prostore koji su, prema Feng Šui tradiciji, namenjeni za novac, zdravlje i slavu. Kako bi vam donela sreću u poslovnom životu, trebaće vam tri ili pet međusobno isprepletanih stabala pri čemu treba izbegavati nesrećan broj četiri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading