IZMEĐU NJENIH NOGU NEKI BI MOGLI DA PROĐU: Devojka ima RUPU zbog koje je na meti užasnih komentara, a onda saznaju za STRAVIČNU DIJAGNOZU (FOTO/VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

16.11.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponosno je pokazala kako to izgleda.

IZMEĐU NJENIH NOGU NEKI BI MOGLI DA PROĐU: Devojka ima RUPU zbog koje je na meti užasnih komentara, a onda saznaju za STRAVIČNU DIJAGNOZU (FOTO/VIDEO)

Foto: TikTok/deluna26

Devojka koja se predstavlja kao Deluna na TikTok  - u često dobija negativne komentare na račun svog fizičkog izgleda, nepravdeno. Iza njenog izgleda ne stoji opsesivna želja da bude što mršavija nego zdravstveni problem. U jednom od videa ispričala je da mora koristiti kateter da bi išla u toalet, što je zapravo obavezno kako bi uspela da isprazni bešiku. Njena dijagnoza je gastrošiza.

U videu koji se zove "Moja priča", otkrila je da se zapravo zove Klara Lusia i da želi da ispriča zbog čega njene noge izgledaju ovako.

Naime, ona je rođena takva, a u videu je pokazala i svoj stomak.

Šta je gastrošiza?

To je retka urođena mana. Podrazumeva da je dete rođeno sa otvorom u trbušnom zidu koja se nalazi desno od pipka. Gastrošiza je vidljiva na rođenju i može uticati na to kako novorđenče vari hranu. Gastrošiza nastaje kada postoji problem s trbušnim zidom. U tom slučaju, rupa se formira pored pupka, dopuštajući crevima da se proguraju. Rupa može biti mala ili velika, piše “Heltlajn“.

Foto: TikTok/deluna26

Klara Lusia devojka koja boluje od gastrošize

Druga važna razlika je da kod gastrošize ne postoji zaštitna vrećica koja okružuje izložene organe. To znači da amnionska tečnost može iritirati creva.

Uzrok bolesti

Istraživači veruju da se stanja razvijaju zbog abnormalnih promena u genima ili hromosomima. Izloženost toksinima iz okoline ili lekovima može uzrokovati neke od ovih promena. Potrebno je još istraživanja kako bi se bolje razumeli uzroci.

Prvobitno, ljudi su imali strašne komentare, ali u manjoj meri kada je u jednom od videa otkrila da je njen izgled posledica zdravstvenog problema. Mnogima je sada inspiracija jer se hrabro nosi sa svim što je zadesilo.

@deluna26 #HavaianasLivreDeCliches este es un video bien largo, donde hablo de mi enfermedad. #lachicadelaspiernasabiertas ♬ BORN FOR THIS - Foxxi

“Moja beba je rođena sa ovim i preminula je u 10 sati”, “Drago mi je što te je baš briga za komentare”, “Ti si ratnica”, “Sada se osećam loše, ovo je sjajna životna lekcija”, “Ne razumem zašto ti se rugaju, ti si hrabra devojka”, pisali su joj ispod videa gde je otkrila svoju priču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading