AMPUTIRALI MU PENIS ZBOG NJEGOVOG UZBUĐENJA: Muškarac saznao za strašnu DIJAGNOZU zbog koje su morali da mu uklone "muškost"

Autor:

Lifestyle

03.11.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolest se proširila.

AMPUTIRALI MU PENIS ZBOG NJEGOVOG UZBUĐENJA: Muškarac saznao za strašnu DIJAGNOZU zbog koje su morali da mu uklone "muškost"

Foto: shutterstock

Žena plače

Muškarac (63) morao je da ode na amputaciju penis nakon što je izdržao nedelju dana da ima erekciju. Pacijent je rekao lekarima u Indoneziji da je počeo da ima bolne erekcije i da to nije posledica se*sualne stimulacije. Stanje je poznato kao prijapizam.

Dvanaest dana ranije, čovek je posetio bolnicu zbog bolova ispod rebara i neobjašnjivog gubitka težine. Testovi su otkrili da boluje od oblika raka bubrega, poznatog kao karcinom bubrega na najvišem nivou, napisali su lekari u Urology Case Reports.

To se dešava kada abnormalne ćelije počnu nekontrolisano da rastu. Ako se otkrije rano, rak bubrega često se može izlečiti, ali to možda neće biti moguće ako se dijagnostikuje nakon što se proširio izvan bubrega.

Hirurzi u Opšoj bolnici Prof. Dr. IGNG Ngoerah u Indoneziji prvi su pokušali da ispuste krv iz penisa u pokušaju da olakšaju erekciju - što nije uspelo. Zatim su na drugi način pokušali da olakšaju protok krvi u penisu.

Foto: shutterstock

Muškarcu amputiran penis

Nakon nekoliko daljih pretraga, lekari su otkrili da se rak proširio na njegov penis i odlučili su da ga amputiraju kako bi zaustavili širenje bolesti. Nakon operacije pacijent je lečen radioterapijom i hemoterapijom, piše "San".

Tri meseca nakon operacije, lekari su opisali da "nema abnormalnosti u mokrenju niti značajnih tegoba".

Svake godine u Ujedinjenom Kraljevstvu dijagnostikuje se oko 13.300 karcinoma bubrega, kaže CRUK. Postoji oko 4.700 smrtnih slučajeva godišnje - ili 13 svaki dan. To je sedmi najčešći rak u Velikoj Britaniji.

Kako se leči zavisi od toga koju vrstu raka bubrega osoba ima, gde se nalazi i koliko je velik, je li se proširio i takođe zavisi od opšteg zdravstvenog stanja. Hirurgija, krioterapija, radiofrekventna ablacija, ciljani lekovi, radioterapija i hemoterapija to su sve opcije lečenja.

Opasnosti prijapizma 

Erekcija koja traje duže od četiri sata, medicinski poznata kao prijapizam, smatra se hitnim medicinskim slučajem. U takvim slučajevima, erekcije ne jenjavaju nakon ejakulacije i nisu uvek izazvane se*sualnom stimulacijom,  navodi NHS.

Bolno stanje, koje se smatra retkim, može biti podstaknuto bilo čim što ometa protok krvi iz penisa - kao i neki oblici raka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading