UMESTO KAFE POPIJTE OVAJ NAPITAK: Dr Čubrilo tvrdi da čini čuda za stomak, pogotovo ako imate problem sa ŽUČNOM kesom!

Autor: M.O.

Lifestyle

15.10.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Dejan Čubrilo ističe važnost jutarnjeg rituala za podršku zdravlju žučne kese.

UMESTO KAFE POPIJTE OVAJ NAPITAK: Dr Čubrilo tvrdi da čini čuda za stomak, pogotovo ako imate problem sa ŽUČNOM kesom!

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/PRVA TV

U Srbiji, svaka deseta žena i svaki petnaesti muškarac suočava se sa problemima kamenaca u žučnoj kesi. Ovi pacijenti često pate od tegoba kao što su otežano varenje, nadimanje, neredovna stolica i specifični bolovi povezani s prisustvom kamenaca u žučnoj kesi.

Pored redovnih medicinskih pregleda i promocije zdravog načina života, dr Dejan Čubrilo preporučuje jednostavnu, a korisnu naviku koja može pomoći svima koji se suočavaju s problemima u radu žučne kese. To je svakodnevno konzumiranje mešavine limuna i maslinovog ulja, koja ima blagotvoran uticaj na unutrašnje organe.

Republika

Foto: Shutterstock

Ako imate problem sa žučnom kesom, probajte ovaj napitak

 

- Naročito ovo savetujem osobama koje imaju presavijenu žučnu kesu ili imaju mulj u njoj - objasnio je dr Čubrilo, profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu gostujući na Prvoj.

Prema dr Čubrilovim rečima, kombinacija limuna i maslinovog ulja ne samo da pomaže u čišćenju unutrašnjih organa, već takođe podstiče povećanje nivoa kortizola u organizmu. Ova hormonska promena je ključna za buđenje tela i pripremu za naporan dan pred nama, pružajući nam potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Dr Čubrilo sugeriše da se mešavak sastavljena od jedne kašike limunovog soka i iste količine maslinovog ulja može uzimati kako ujutru, tako i uveče radi dodatne podrške zdravlju žučne kese i opštem dobrobiti.

- Jedino ne savetujem da je uzimaju osobe koje pate od upale želuca jer bi njima kiselina samo pogoršavala stanje - kaže dr Čubrilo. U svakom slučaju, pre upotrebe ovog napitka, treba da se konsultujete sa izabranim lekarom.

BONUS VIDEO: 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading