DOKTORKA OBJAŠNJAVA ZAŠTO NIJE DOBRO DA SE TUŠIRATE UJUTRU: Kako otvorimo oči hvatamo se za tuš, evo koja opcija je MNOGO BOLJA

Autor: N.J.

Lifestyle

07.10.2023

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se tuširate ujutru ili uveče?

DOKTORKA OBJAŠNJAVA ZAŠTO NIJE DOBRO DA SE TUŠIRATE UJUTRU: Kako otvorimo oči hvatamo se za tuš, evo koja opcija je MNOGO BOLJA

Foto: Shuttestock

Deevojka se kupa

Svako ima period dana kada mu je najpogodnije da se tušira ili kada se jednostavno oseća najbolje ili ima najviše vremena. Ova navika zavisi od individualnih potreba, ali važno je uzeti u obzir neke smernice.

Previše vruća voda može isušiti kožu i uzrokovati iritaciju. Savetuje se da koristite toplu vodu. Važno je znati i da preterana upotreba sapuna može ukloniti prirodna ulja koja štite kožu. 

Iako nema medicinskih razloga zašto se ne biste smeli da se tuširati ujutru, neki ljudi preferiraju večernje tuširanje kako bi se osećali opuštenije pre spavanja. Takođe, večernje tuširanje može biti korisno za uklanjanje prašine, znoja i drugih nečistoća nakupljenih tokom dana.

Ako imate posebne probleme sa kožom ili drugim zdravstvenim stanjima, trebalo bi da konsultujete deramtologa ili lekara kako biste dobili savet šta da koristite za lečenje.

Foto: Unsplash

Zašto je bolje tuširati se uveče nego ujutru

Smatra se da je večernje tuširanje bolje za zdravlje kože iz više razloga, objasnila je za "Ekspres" doktorka medicine Rekha Tejlor.

- Čineći to, uklanjate prljavštinu koja može da se nakupi tokom dana. Kada se tuširate uveče čistite kožu od svega pre nego što odete na spavanje i omogućujete da se regeneriše preko noći.

Dok je večernje tuširanje očigledno bolje za kožu, jutarnji piling takođe ima neke prednosti - posebno se odnosi na mentalno zdravlje. Jutarnje tuširanje takođe pomaže da ubrzate cirkulaciju krvi, uklonite prljavštinu i dobro započnete dan.

- Jutarnje tuširanje može biti okrepljujuće. Možete se istuširati i opustiti za sve što vas čeka u toku dana, planirati svoje sastanke i imati malo vremena za sebe pre nego što usledi posao - rekla je Antonia Harman za "Glama".

Ako to učinite hladnom vodom, telu činite uslugu. Korišćenje hlade vode tokom tuširanja u vezi je sa manje stresa, boljim imunološkim sistemom, sjajnom kožom i još manjom željom za odlaganjem obaveza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading