Kompanija NIS podržala je nabavku opreme za medicinske ustanove u Novom Sadu

Autor: M.O.

Lifestyle

04.09.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Sad, 04.09.2023

Kompanija NIS podržala je nabavku opreme za medicinske ustanove u Novom Sadu

Foto: Promo foto

Nastojeći da pruži punu podršku radu zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, kompanija NIS donirala je 15 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za ginekološka odeljenja Doma zdravlja Novi Sad i Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata u tom gradu.  Među nabavljenom opremom su ginekološka stolica prilagođena pregledu osoba sa invaliditetom, dva maternal i fetal monitora, dva ultrazvučna aparata, kao i CTG aparat. Projekat je realizovan u okviru društveno odgovornog programa  „Zajednici zajedno“ koji je kompanija NIS realizirala prošle godine pod sloganom „Neka se nove nade rađaju“, želeći doprineti nacionalnom prioritetu – poboljšanju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta.

Zahvaljujući novoj opremi omogućeno je unapređenje ginekološko-opstetričke dijagnostike, kao i pružanje efikasnije podrške ženama s invaliditetom, što je od velikog značaja s obzirom da se u ginekološkim ambulantama Doma zdravlja Novi Sad, Godišnje se obavi oko 22.000 pregleda, među kojima su primarni pregledi u postupku vantelesne oplodnje. Na ovaj način dodatno je smanjeno opterećenje ustanova tercijarne zdravstvene zaštite pregledima koji se inače obavljaju u ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

Republika

Foto: Promo foto

 

 

Povodom nabavke nove opreme Dom zdravlja Novi Sad obišli su Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, u pratnji prim. dr. Veselin Bojata, direktor Doma zdravlja.

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, rekao je da je sinergija koju ostvaruju Grad Novi Sad i kompanija NIS izuzetno značajna.

“Danas svi trebamo biti ponosni na ono što smo vidjeli u Domu zdravlja na Limanu. Drago mi je da u razgovoru s djelatnicima koji će raditi na novoj opremi i u novim ordinacijama vidim da su zadovoljni, jer to je ključno – ako imamo zadovoljne zaposlenike, sigurno će i krajnji korisnici biti zadovoljni. što imaju u svom gradu i svom Domu zdravlja . Mislim da je program „Zajednici zajedno“ fantastičan program koji se u Novom Sadu sprovodi od 2010. godine. Grad je od NIS-a dobio više od 220 miliona dinara za sport, kulturu, obrazovanje, nauku, zaštitu životne sredine i zdravstvo. Sada idemo dalje, tu smo da radimo zajedno i da napredujemo”, rekao je Đurić.

Republika

Foto: Promo foto

 

Vadim Smirnov, zamjenik generalnog direktora NIS-a, istaknuo je važnost suradnje Novog Sada i kompanije.

„Kao što je svakome od nas zdravlje najvažnije, tako je i Grad Novi Sad jedan od najvažnijih gradova za naše poslovanje. Zato vam želim zahvaliti što nas doživljavate kao partnere, kao prave prijatelje, a to smo kroz našu dugogodišnju suradnju i pokazali. Mnogi projekti su iza nas i oni dovode do poboljšanja života Novosađana. Danas smo razgovarali o novim pravcima suradnje, a NIS će u narednom razdoblju podržati obrazovanje i znanost te ulagati u osnovne i srednje škole, znanstvene institucije. Osim projekta Zajednici zajedno, NIS će nastojati pomoći Novom Sadu da se nosi s posledicama vremenskih nepogoda“, rekao je Smirnov.

Republika

Foto: Promo foto

 

 

Veselin Bojat, direktor Doma zdravlja Novi Sad, zahvalio je kompaniji NIS na podršci ovoj ustanovi.

Republika

Foto: Promo foto

 

 

"Na ovaj način NIS će pomoći daljnji razvoj primarne zdravstvene zaštite i dostupnost te zaštite svima kojima je potrebna." Ovo nije prvi put da kompanija NIS pokazuje svoju društvenu odgovornost, već smo dobili podršku kroz projekat ove kompanije, kada smo napravili edukativni centar u kojem edukujemo naše najmlađe po pitanju njihovog reproduktivnog zdravlja. Projekat koji smo realizovali u novosadskom Domu zdravlja sa vrhunskom opremom samo je korak više i pored edukacije sada imamo i preventivne preglede za naše sugrađane“, rekao je Bojat.

Republika

Foto: Promo foto

 

 

Dodatne informacije:

„Zajednici zajedno“, vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine slavi 15 godina postojanja. Program se realizuje u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije, u kojima NIS obavlja većinu svojih poslovnih aktivnosti, a do sada je realizovano više od 1.000 projekata u vrednosti od gotovo 1,6 milijardi dinara. Grad Novi Sad deo je programa od 2010. godine, a do sada je zajednički realizovano više od 100 projekata u koje je uloženo gotovo 220 miliona dinara, a samo 30 miliona dinara uloženo je u potporu javnom zdravstvu. U okviru obeležavanja jubileja, NIS će ove godine u okviru programa „Zajednici zajedno“ uložiti rekordnih 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava bit će usmeren i na unapređenje istraživačko-inovacijskih kapaciteta i infrastrukture znanstveno-istraživačkih organizacija i znanstveno-tehnoloških parkova. Više informacija o ovogodišnjem konkursu, koji je otvoren do 8. septembra, možete pronaći na stranicama kompanije NIS, na poveznici:https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading