NARODNI TRAVAR MOMČILO TVRDI DA JE OVA BILJKA ČUDO: Pravi je prirodni eliksir za IMUNITET, popravlja i krvnu sliku!

Autor: M.O.

Lifestyle

11.07.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je recept prirodnog leka.

NARODNI TRAVAR MOMČILO TVRDI DA JE OVA BILJKA ČUDO: Pravi je prirodni eliksir za IMUNITET, popravlja i krvnu sliku!

Foto: instagram/printscreen

Narodni travar Momčilo Antonijević otkriva da se u lečenju koriste svi delovi koprive: koren, list i seme, a možete je koristiti u ishrani ili je piti kao čaj.

Jedna od najvećih prednosti koprive je ta što pomaže ljudima koji imaju povišen nivo šećera u krvi. Sadrži glikokinin, supstancu za koju je dokazano da snižava nivo šećera. Osim toga, idealna je za buđenje, pa je možete popiti kao čaj i kao stvorena je za ljude koji pate od niskog krvnog pritiska.

Poznato je da kopriva izaziva alergije, a zapravo se koristi u lečenju istih. Koristi se ili sama ili u kombinaciji sa drugim biljkama, kao što su dobričica, list bokvice i trava rusa.

Republika

Foto: pixabay.com

Kopriva je bogata je mineralima, kalcijumom, gvožđem...

 

Med sa semenom koprive za bolju krvnu sliku

Eliksir pripremljen od koprive i meda pružiće vam dovoljno minerala, i vitamina koji su posebno korisni za osobe s dijagnozom anemije.

Seme koprive može da se kupi u prodavnicama zdrave hrane. Za eliksir sa medom je potrebno pomešati 50 grama mlevenog semena koprive i pola kilograma bagremovog meda. U ovu mešavinu može da se doda i dve kašike sirovog kakaa i dve supene kašike tahinija, odnosno taana, prenosi "Alo". 

 

 

Naredna dva dana teglu treba povremeno prevrnuti da se smesa bolje sjedini i izmeša. Koristi se tri puta na dan, po jedna kafena kašičica za decu, a odrasli mogu da uzimaju i po supenu kašiku. Uz ovo je dobro popiti i čaj od lista koprive, jednu ili dve šolje minimum u toku dana i onda će efekat popravljanja krvne slike biti potpuniji i brži.

- Najbolje bi bilo da se u pripremi tog čaja koristi koren koprive. Ovo se preporučuje ljudima koji pate od peruti. Kopriva podstiče rast kose zbog čega je dobro koristiti je u prelaznim godišnjim dobima kada kosa pojačano opadanje - kaže narodni travar.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading