KAKO DA KNEDLE NE BUDU TVRDE? Ako dodate sastojak koji sigurno već imate kod kuće, rešile ste problem!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji, jelo koje se neizostavno nalazi na trpezama širom zemlje je domaća supa sa rezancima i knedlama.

KAKO DA KNEDLE NE BUDU TVRDE? Ako dodate sastojak koji sigurno već imate kod kuće, rešile ste problem!

Foto: YouTube/ Serpica Recepti

Ovo tradicionalno jelo seže daleko unazad u srpsku kulinarsku istoriju i predstavlja važan deo nacionalne kuhinje. Iako je supa relativno jednostavna za pripremu, mnoge domaćice se suočavaju sa izazovom pravljenja savršenih knedli. Ova veština zahteva preciznost i pažnju, jer knedle često mogu da se raspadnu ili da ostanu tvrde ako se ne skuvaju dovoljno. Međutim, iskusne kuvarice otkrile su tajnu za savršene knedle - dodavanje masnoće. Bilo da se koristi istopljena mast ili ulje, ova komponenta je ključna za mekoću i ukus knedli.

Foto: shutterstock

Recept za knedle koje neće biti tvrde

Sastojci:

  • 40 grama svinjske masti, margarina ili maslaca
  • jedno jaje
  • list peršuna, celera po ukusu
  • kuhinjska so
  • 100 grama pšeničnog ili kukuruznog griza

Priprema:

Viljuškom umutite neku od masnoća, a onda dodajte žumance i mutite viljuškom. Postepeno sipajte griz i mešajte dok smesa ne postane ujednačena. U drugom loncu penasto umutite belance od jaja, posolite ga i dodajte sitno izrezano začinsko bilje.

Masu promešajte, a onda je dodajte masnoj smesi. Ostavite pola sata da se ohladi u frižideru. Kada je testo stajalo premesite ga viljuškom. Od dve supene kašike pravite knedle i spuštajte ih lagano dok voda vri. Oko 12 knedli kuva se 10ak minuta. 

Posle oko tri minuta promešajte da se ne bi lepile za dno. U vodu dodajte oko 30 odsto vode jer knedle neprestano bubre dok se kuvaju i upijaju tečnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading