NOVI POTRES U FOLKSVAGENU: Izvršni direktor bi mogao biti smenjen do petka!

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

11.04.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matijas Miler, izvršni direktor kompanije Folksvagen, mogao bi biti smenjen do petka. On je ovu poziciju preuzeo od Martina Vinterkorna, u sred skandala Dizelgejt.

RepublikaFoto: Facebook.com/Volkswagen
Neizvesna budućnost - Matijas Miler

U jednom od saopštenja koje su objavili predstvnici kompanije, navodi se da se razmatra o budućoj reorganizaciji u menadžmentu. Navodi se i da je moguća smena na vrhu borda direktora kompanije, na čijem se čelu sada nalazi Miler.

Foto: Volkswagen Media
Miler je preuzeo mesto direktora u sred afere Dizelgejt

Kompanija Folksvagen je navela i da predsednik borda za monitoring rada kompanije, Hans Diter Poetš, o toj temi razgovara sa ostalim članovima tog borda. Kompanija je odbila da komentariše te tvrdnje ali i da obelodani o čemu se zapravo radi, ali je naznačeno da je Miler pokazao interesovanje da doprinese promenama u kompaniji.

Iako Folksvagen "škrtari“ na detaljima, agencija Rojters navodi da će Miler biti smenjen, te da će na njegovo mesto doći Herbert Dajs, koji je trenutno na čelu brenda Folksvagen. Bord kompanije će se navodno ponovo sastati u petak, kada bi trebalo da sve bude jasnijie.

Ako Miler zaista bude smenjen, to će biti iznenađenje, prvenstveno zbog toga što njegov ugovor ne ističe do 2020. godine. Sa druge strane, postoje izveštaji koji sugerišu da on nije zadovoljan time što nema podršku kompanije, kao i da kompanija ne može da pređe preko skandala zbog kojeg je morala da sa tržišta povuče više miliona vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading