POLICIJA PRETRESA INSTAGRAM "DROGA SRBIJE": Već pala dva maloletnika

Autor: Blic, Republika

Hronika

03.04.2018

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija nastavlja da radi na istrazi Instagram grupe “Droga Srbija” i u narednim danima će identifikovati sve one koji su svoje fotografije sa narkoticima poslali administratorima, prenosi “Blic”.

RepublikaFoto: facebook.com/speedy maestro

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, nakon privođenja i saslušanja dvojice Beograđana (17), koji su suočeni sa dokazima priznali da su kreirali i održavali pomenutu stranicu na popularnoj društvenoj mreži, rad na ovom slučaju se nastavlja.

Inapektori sada, naime, pokušavaju da identifikuju sve one koji su problematični materijal, na kojem se vide supstance koje po izgledu podsećaju na narkotike, ustupili dvojici administatora. Tako će se pod lupom, u okviru ove opsežne istrage, naći svi oni čija se lica vide na fotografijama, ili kojima se može ući u trag na osnovu zaplenjene opreme koju su dvojica mladića koristila.

Istraga je pokazala da su administratori stranice „Droga Srbija“, na kojoj su kačene slike dece sa drogom, bila dvojica Beograđana, maturanata iz iste škole, koje do punoletstva deli tek nekoliko meseci.

Inspektori koji su radili na ovom slučaju istragu su najpre počeli tako što su kontaktirali sa upravom Instagrama, ali podaci koje su im iz ove svetske popularne društvene mreže poslali samo su pokazali kolike su dimenzije problema.

Instagram je odgovorio da su administratori profilu “Droga Srbija” pristupali sa više stotina različitih IP adresa i to uglavnom iz lokalnih kafića i restorana, sa uređaja njihovih drugara i drugarica, pa i iz školske biblioteke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading