"KAKO ĆE NJEGOVA MAJKA SAD?" Rođaka ubice DANKE ILIĆ: Trebao je da se zaustavi, da POMOGNE detetu!

Autor:

Hronika

11.04.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje da li veruje da je tog kobnog 26. marta bio pod uticajem alkohola, kaže da ne zna, jer se nisu videli deset godina, ali napominje da nisu u svađi.

"KAKO ĆE NJEGOVA MAJKA SAD?" Rođaka ubice DANKE ILIĆ: Trebao je da se zaustavi, da POMOGNE detetu!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Sahrana brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić održala se danas na Novom groblju njegovog rodnog mesta, u Zlotu, gde se od ranih jutarnjih časova pripremalo sve za sahranu.

Grobari su od juče kopali i bili na grobnom mestu. 

Rođak Dankinog ubice iz sela Zlot govorio je o zločinu koji je podigao Srbiju na noge. 

- Trebao je da se zaustavi da pomogne detetu, a ne tako da uradi - kaže ona, vidno potresena.

Na pitanje da li veruje da je tog kobnog 26. marta bio pod uticajem alkohola, kaže da ne zna, jer se nisu videli deset godina, ali napominje da nisu u svađi. 

- Kako će njegova majka sad, sama u četiri zida? - zaključuje.

Komšinica Dankinog ubice napominje da su svi bili složni i da nema ko ga nije poznavao.

- Ne sme Zlot ružno da se predstavlja zbog ovoga. Nije nam ovo trebalo. Predugo sve traje - kaže ona. 

Podsećamo, brat ubice Danke Ilić (2) preminuo je u pritvoru 7. aprila nakon srčanog udara. On i njegov otac privedeni su zbog sumnje da su pomogli Dankinom ubici da premesti njeno telo. Njemu i njegovom ocu Sud u Zaječaru nije dozvolio da prisustvuju sahrani. 

Patolog Radoslav Radosavljević izjavio je danas, povodom ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, da biološki materijal devojčice može da se nađe na svim predmetima sa kojima je ona došla u kontakt - odeći, obući, igračkama, kao i na lišću, ukoliko je na njega pala krv iz rane ili povrede.

On je za Tanjug istakao da je DNK neprikosnoven metod u identifikaciji tela i najvažniji element u istrazi, jer DNK profil devojčice mora da se poklopi sa DNK profilom njene majke, odnosno najbližih krvnih srodnika.

Na pitanje da li su, kako prolazi vreme od ubistva Danke Ilić, manje šanse da se utvrde svi detalji ubistva, Radosavljević je rekao da vreme koje prolazi čini to da dolazi do degenerativnih sekundarnih promena na telu, kao i da elementi spoljašnje sredine, poput vlage, visoke temperature, delovanje životinja mogu da dovedu do određenih promena.

- Sve te promene otežavaju uzimanje i analizu materijala, međutim taj materijal uvek ostane. Zavisi da li se koristilo još nešto da bi se uništili ti biološki tragovi, kao što su hemijska sredstva, fizička sredstva, kreč ili neke kiseline, sve to može da utiče, ili da umanjuje značaj tih tragova - objasnio je patolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading