HAPŠENJA ŠIROM BEOGRADA! Velika akcija policije! (VIDEO)

Autor:

Hronika

08.04.2024

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je velika akcija beogradske policije.

HAPŠENJA ŠIROM BEOGRADA! Velika akcija policije! (VIDEO)

Foto: Republika

Širom grada Beograda u toku su hapšenja, sazaje Republika.

 

Policija sprovodi veliku akciju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova imali su poslednju veliku akciju krajem janura kad su uhapsili osam osoba, dok se za još četiri traga.

Uhapšeni su I. V. (46) i A. B. (34) iz Čačka, odgovorna lica PD „Euro AB tim 2021“ DOO, M. U. (39) odgovorno lice PD „Don TS palet“ DOO Čačak, M. S. (65) iz Skoplja, odgovorno lice PD „Eks import Srmaki 2022“ DOO Beograd, K. R. (29) odgovorno lice PD „Mala Minja MMM“ DOO Beograd, kao i S. Đ. (45), T. Đ. (21) i U. S. (41) iz Beograda.

Sumnja se da su M. U, A. B. i I. V. neosnovano umanjili osnovice za obračun PDV-a za period od januara do oktobra 2023. godine i tako neosnovano, iskazali prethodni PDV u fakturama koje su dobili od PD „Eks import Srmaki 2022“ u ukupnom iznosu od 8.481.488 dinara.

Takođe, kako se sumnja, račune za robu - drvene palete nisu isporučili i izbegli su plaćanje poreza na prihode od kapitala u ukupnom iznosu od 8.496.727 dinara.

M. S. se sumnjiči da je, u nameri daljeg prenosa novca pribavljenog kriminalnom delatnošću, 48.148.128 dinara, što je uplaćeno od strane PD „Euro AB Tim 2021“ i PD „Don TS palet“, po osnovu navodne kupovine robe, uz zadržavanje provizije u iznosu od oko dva posto prenosio na poslovni račun PD „Mala Minja MMM“.

Od ovog privrednog društva je, sumnja se, dobijao ulazne fakture za navodnu isporuku drvenih paleta, čiji je formalni vlasnik K. R, a kojim je faktički upravljao osumnjičeni za kojim se traga i koji je novac dalje prenosio putem aplikacije za elektronsko bankarstvo na svoj i na privatne račune više fizičkih lica.

Sumnja se da su ova lica novac, nakon podizanja i zadržavanja provizije od oko dva posto, prenosili između sebe i predavali M. S. koji je novac davao I. V. i M. U.

M. S, I. V, A. B. i M. U. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali uhapšeni privedeni tužilaštvu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading