"LICA IZ ŠKOLE NISU ZNALA PROCEDURE ILI SU IH IGNORISALA!'' Advokat roditelja ubijene dece u "Ribnikaru": Zbog Vladimira je kasnilo suđenje!

Autor:

Hronika

05.04.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće ročište zakazano je za 30. maj.

"LICA IZ ŠKOLE NISU ZNALA PROCEDURE ILI SU IH IGNORISALA!'' Advokat roditelja ubijene dece u "Ribnikaru": Zbog Vladimira je kasnilo suđenje!

Foto: ST/Tamara Pavišić, Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem nekadašnje direktorke škole Snežane Knežević nastavljen parnični postupak protiv porodice Kecmanović čiji je sin 3. maja u školi Vladislav Ribnikar ubio devetoro dece i čuvara škole.

Nakon današnjeg ročišta medijima se obratio i Ognjen Božović, branilac oštećenih, rekavši da odgovorna lica nisu poštovala procedure, nisu ih poznavala ili su ih ignosrisala.

Miljana Kecmanović se ponovo nije pojavila u sudnici tako da se pristupilo saslušanju odgovornih lica iz škole, saslušana je bivša direktorka i razredna starešina. Mislim da je preuranjeno još uvek davati komentare na osnovu iskaza koja su davala lica iz škole. Moj neki prvi utisak je da lica ili nisu poznavala procedure ili su ih ignorisala ili ih nisu primenjivala, kao i da je postojalo očigledno razmimoilaženje u komunikaciji među njima, tako da trebalo bi pogledati još jednom sve transkripte i ustvari izneti konačni utisak nakon što sva lica iz škole budu ispitana. Za sada to nije moguće - rekao je Božović i dodao:

- Mi ne znamo da li je Vladimir Kecmanović tražio da bude na današnjem suđenju, znamo da je suđenje kasnilo 15-20 minuta zbog toga. Nemamo trenutno informacije šta se desilo tačno i zbog čega on nije bio tu i zbog čega je vraćen u pritvor. -

Osim direktorke škole, danas je saslušana i Dragana Tomić, razredna masakriranog odeljenja 7/2  OŠ" Vladislav Robnikar".

Miljana Kecmanović danas nije došla na suđenje.

Na narednom ročištu 30. maja trebalo bi da svedoče Miljana Kecmanović, kao i školski pedagog i psiholog koje danas nisu stigle da budu saslušane. Kostina učiteljica Vesna Belavin svedočiće 31. maja kada je trebalo da svedoči i pomoćnica direktora koja je pozvala policiju, ali je napravljen propust time što je danas prisustvovala sudjenju i time diskreditovana kao svedok.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading