"PODRŽAĆU AKO POKRENETE NEŠTO EFIKASNIJE" Oglasio se Igor Jurić povodom Dankinog nestanka!

Autor:

Hronika

28.03.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavak potrage za devojčicom će se odvijati operativnim putem, nakon što je utvrđeno da se ne nalazi unutar 10 kvadratnih kilometara od mesta nestanka.

"PODRŽAĆU AKO POKRENETE NEŠTO EFIKASNIJE" Oglasio se Igor Jurić povodom Dankinog nestanka!

Foto: Printscreen/Pink, facebook

Poslednje obaveštenje Igora Jurića, predsednika Centra za nestalu i zlostavljanu decu, izazvalo je pažnju javnosti svojom neobičnom distribucijom. Jurić je istakao da se objava o nestanku šalje na nacionalnim frekvencijama čak 48 sati nakon nestanka, uz dodatnu mogućnost primanja putem SMS-a i čak vidljivosti na autoputu. Ovo je izazvalo iznenađenje i pitanja kod građana, ali Jurić je naglasio da je spreman da podrži svaku efikasniju inicijativu, bez ikakve ironije, Jurić se oglasio na svom X profilu povodom nestanka Danke Ilić.

- Do juče, nismo mogli zamisliti da se objava deli na nacionalnim frekvencijama 48 sati po nestanku, da dobijamo sms, da se vidi na autoputu… Biću zahvalan, podržaću ako pokrenete nešto efikasnije. Bez ironije govorim. I hvala, kritike mi znače - napisao je on

 

 

Nastavak potrage za devojčicom će se odvijati operativnim putem, nakon što je utvrđeno da se ne nalazi unutar 10 kvadratnih kilometara od mesta nestanka. Policija će ispitati ljude koji su bili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su možda propušteni tokom dosadašnje istrage.

Takođe, tokom noći se pojavila informacija da je Danka Ilić pronađena, što se kasnije pokazalo kao netačno. Svi koji su bili u blizini devojčice su pod sumnjom, ali to ne znači da se smatraju krivim.

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Danka Ilić je nestala u ponedeljak oko 13:45 sati, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Sistem "Pronađi me" je aktiviran prvi put u Srbiji, a devojčica je opisana kao devojčica smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 centimetara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading