UHAPŠEN ZBOG PRIMANJA MITA OD ZATVORENIKA: Službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija iz Leskovca priveden

Autor:

Hronika

16.03.2024

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšen službenik iz Leskovca zbog primanja mita

UHAPŠEN ZBOG PRIMANJA MITA OD ZATVORENIKA: Službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija iz Leskovca priveden

Foto: prinskrin/jutjub


Službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija E.P. (54) iz Leskovca je uhapšen pod sumnjom da je primio mito od osuđenika R.J. (46) iz Vlasotinca. Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, E.P. je zadržan zbog krivičnih dela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, dok je R.J. lišen slobode zbog sumnje da mu je dao mito. Postoje osnovi sumnje da je E.P. primio imovinsku korist od R.J. u vidu izvedenih građevinskih radova kako bi mu odobrio napuštanje prostorija u kojima je izdržavao kaznu kućnog zatvora, suprotno Zakonu o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera.

Korupcija u sistemu izvršenja krivičnih sankcija

Prema saopštenju VJT Niš, postoji osnovana sumnja da je E.P. prekoračenjem svojih službenih ovlašćenja pribavio imovinsku korist od osam lica koja su izdržavala kaznu kućnog zatvora, omogućavajući im da napuštaju prostorije u kojima su bili smešteni suprotno zakonu, kako bi od njih zatražio usluge izvođenja fizičkih poslova kod sebe, svojih rođaka i prijatelja.

Zadržana lica čekaju saslušanje u prostorijama VJT

Zadržana lica će biti privedena u prostorije Višeg javnog tužilaštva radi saslušanja u zakonskom roku, zaključuje se u saopštenju. Ovaj slučaj baca svetlo na ozbiljan problem korupcije u sistemu izvršenja krivičnih sankcija i ukazuje na potrebu za oštrijom kontrolom i transparentnošću u postupanju sa osuđenicima.

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading