"PAO" SRBIN U IRSKOJ! Sa članovima kriminalne bande ISTOVARAO KOKAIN SA BRODA, a evo kako su UHVAĆENI!

Autor:

Hronika

16.03.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Irska policija je sprečila isporuku droge od strane ove međunarodne bande, a uhapšeni muškarci su starosti od 20 do 50 godina.

"PAO" SRBIN U IRSKOJ! Sa članovima kriminalne bande ISTOVARAO KOKAIN SA BRODA, a evo kako su UHVAĆENI!

Foto: Tanjug/AP

Na jugozapadu Irske nedavno je uhapšena međunarodna banda osumnjičena za krijumčarenje droge iz Južne Amerike u Evropu. Među uhapšenima se nalazi i državljanin Srbije, zajedno sa šestoricom Španaca, dvojicom Holanđana i jednim muškarcem iz Severne Irske.

Neuspešna isporuka droge

Irska policija je sprečila isporuku droge od strane ove međunarodne bande, a uhapšeni muškarci su starosti od 20 do 50 godina. U kamionu koji je bio predmet istrage pronađen je čamac na naduvavanje, dok su u blizini jednog kampa nedaleko od Dablina uhapšeni osumnjičeni, nakon što su zbog lošeg vremena prekinuli iskrcavanje pošiljke kokaina sa broda.

Sumnja lokalnog stanovništva

Lokalno stanovništvo irskog sela u kojem se dogodio ovaj slučaj izrazilo je sumnju da je u sredu kasno uveče dovezen kamion u koji je trebala biti iskrcana pošiljka kokaina sa broda. Iako droga nije pronađena, meštani su osumnjičene prijavili policiji, te je ostalo nepoznato koja količina kokaina je prošvercovana u Irsku.

Irska postala bitna karika u švercu kokaina

Ovo hapšenje nije usamljen slučaj u Irskoj, koja je postala jedna od bitnih karika u švercu kokaina, budući da je prošlog septembra irska policija zaplenila više od 2,2 tone kokaina na jugozapadnoj obali Irske. Vrednost ove zaplene procenjena je na oko 157 miliona evra, čime je ovo postala najveća zaplena droge u Irskoj ikada.

Ovaj slučaj ukazuje na sve veću prisutnost međunarodnih bandi u krijumčarenju droge, kao i na važnost međunarodne saradnje u sprečavanju ovakvih aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading