OJADILA MALOPRODAJNI OBJEKAT ZA MILIONSKI IZNOS! Zaposlena u Baru optužena za zloupotrebu položaja!

Autor:

Hronika

13.03.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja u protivpravno prisvojen novac.

OJADILA MALOPRODAJNI OBJEKAT ZA MILIONSKI IZNOS! Zaposlena u Baru optužena za zloupotrebu položaja!

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U saopštenju Uprave policije Crne Gore, Regionalni centar bezbednosti Jug, Odeljenje bezbednosti Bar, izneli su detalje krivične prijave podnete protiv D.B. (41) iz Republike Srbije sa prebivalištem u Baru. Sumnjiči se za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju dok je obavljala poslove prodavca u maloprodajnom objektu. Sumnja se da je prekoračila granice svojih ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.689 evra. Takođe, postoji sumnja da nije uplatila određene ostvarene dnevne promete na račun firme, već je novac protivpravno prisvojila, prouzrokujući štetu privrednom društvu.

Sumnja u protivpravno prisvojen novac

Iz saopštenja proizlazi da je D.B. svojim postupcima prouzrokovala značajnu finansijsku štetu privrednom društvu, a da je ova situacija utvrđena nakon popisa robe i uvida u izdate fiskalne račune o ostvarenom prometu. Protivpravno prisvojeni novac iznosi skoro 12 hiljada evra, što predstavlja ozbiljan prekršaj i izaziva veliku pažnju javnosti.

Reakcija nadležnih organa

Nadležni organi, poput Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, sada će preuzeti slučaj i sprovesti dalju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju. Očekuje se da će ova prijava rezultirati sudskim procesom, a odluka suda će biti od presudnog značaja za dalji tok događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading