BELIVUK LJUT KAO ZVER PRETI LALIĆU USRED SUDA: "Stvarno ću da mu skinem ovaj osmeh sa lica bude li nastavio ovako"

Autor:

Hronika

05.03.2024

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se izvode dokazi iz kriptovanih poruka.

BELIVUK LJUT KAO ZVER PRETI LALIĆU USRED SUDA: "Stvarno ću da mu skinem ovaj osmeh sa lica bude li nastavio ovako"

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

BOU Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezokonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

U Specijalnom sudu u Beogradu u 14.30  danas je nastavljeno suđenje  zločinačkom klanu Veljka Belivuka i marka Miljkovića. U toku je dokazni postupak na početku kog je  danas ponovo sudija odbila zahtev odbrane optuženih da se presretnute komunikacije sa skaja izuzmu iz spisa. Radi se o fotografijama zverstava koja su činili, o međusonoj kominikaciji kriminalaca preko sms poruka, kao i glasovnih u kojima su dogovarali realizaciju ubistava, trgovinu drogom i oružjem i slično.

Foto: E-stock, Tanjug, Shutterstock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Svi optuženi su pristupili, osim Slađane Sekulić  jedine dame u klanu, kao i Miloša Budmira koji je juče pred sudom kukao kako mu nije dobro usled stomačnih tegoba, pa je morao da dolazi u sud zatvorski lekar da ga pregleda. 

Lekar je ocenio da Budimiru treba odmor i lečenje te da nije u mogućnosti da skoncentrisano prati postupak. 

Advokati okrivljenih ustaju jedan po jedan, kao opareni da opet obrazlažu zašto njena odluka da skaj prihvati nije zakonita. 

Branilac okrivljenog Nemnaje Lakićevića Dalibor Katančević kaže da je primetio da  na juče  prikazanu dokumentaciju oni nisu imali priliku da se izjasne. Sudija Vinka Beraha Nikićević  je istakla da im neće uskratiti priliku da kažu šta imaju, te je dala reč Daliboru Katančeviću koji je  dugo obrazlagao zašto materijal protiv klana dobijen iz Francuske nije zakonito pribavljen. Pozivao se na zakone, konvencije i kroz poslovice se obraćao pravosudnim organima.

Advokati nastavljaju kao i juče, negoduju zbog prihvatanja  skaj komunikacije iako sudija želi da se u sudnici izvedu dokazi u vidu fotografija vezanih za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, kao i komunikacije među članovima optuženog klana sa Partizanove tribine koje je francuska policija presrela i dostavila u Srbiju.

Beraha Nikićević je danas pokušala kao i juče u više navrata, da počne sa prikazivanjem tog materijala, ali advokati joj drčno drže slovo zakona.Katančević pominje i premijerku Anu Brnabić i njene reči navodi kao navodni primer  onoga što on govori, ubeđujući veće da je u pravu. Ustaje i advokat Pavle Litričin koji brani vođu klana koji kaže da je siguran da će se skaj kominikacije kad tad izuzeti iz predmeta. 

Očekuje se da sudija prekine izjašnjavanje odbrane, odnosno da sluša negodovanja na njenu odluku i da prekine cirkus.То se i desilo u 15.10 kada je otvorila prvi folder na ekranu vezan za ubistvo Gligorijevića. Svedocima okrivljenima je kazala da u svakom trenutku mogu da se javi i kaže šta imaju u odnosu na prikazani materijal.

Advokati počinju da se javljaju smeta im što se materijal ne prikazuje sa fleša nego iz nekog kompa, a tu sudija stavlja tačku rekavši da to stvarno nije bitno. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

Specijalni sud

Jezivije ne može: Odsečena glava sa zabodenim nožem odozgo

Konačno se prikazuju se prepiske iz 16. juna 2020. pod šiframa, odnosno nik nejmovima uglavno se oslovljavaju sa "brate".

Prvo lice:   Brate, ovaj me namestio.

Drugo lice: Ako sve bude ok za par dana ide u klanicu.

Prvo lice: Ovaj iz Odžaka?

Drugo lice:  Da sa Trajkom i Stojketom nego je shvatio da znamo šta radi, to jest gde treba danas rade Pseto, kao odjednom nemaju više kontakt sa Veskom. Doneo mi ladno pušku, idiot - prikazane su poruke koje ukazuju da se radi o Gligorijeviću.

- Videćemo šta ćemo kad ga spakujemo -stoji u jednoj poruci. 

Preko prepiske dogovaraju se vezano za ubistva evidentno planiraju.

- Mozgamno, ima i prigušivač. Kaže Hell ima cev, optika je*ena.
- Dolazim, nosim samo skaj.
- Hoćeš kod hitne pomoći - pišu i pada dogovor da se tamo nađu. 
Prikazuju se slike iskasapljenog  vezanog Aleksandra Gligorijevića. Čovek sa odsečenom glavom u kadici. Lice izmasakrirano.
Kada puna raskomdanog tela Pukija Gligorijevića. U glavi glava sa nožem zabodenim u njoj. 
Tužilac navodi vremena slanja slika. Poziva Spasojevića da kaže ko se nalazi na slikama. 
- Puki Gliga, to je bilo kod ulaza u tajnu prostoriju i na leđima je pisalo "izdaja".
Zatim tužilac prelazi na Srđana Lalića. 
- Da to je Gligorijević i to sam video na skaj aparatu Marka Miljkovića, ali i na drugim aparatima. 
Tužioca zanima ko je Roni na skaju, a Lić kaže d aje to bio nadimak ubijenog Pukija. 

Foto: E Stock, MUP

Specijalni sud

Veličkovićeva glava u lokvi krvi!

Pošto su prikazane jezive slike ubijenog Gligorijevića koji je prema navodima optužnice bio pripadnik Belivukove grupe, ali su vođe posumnjale da im "radi o glavi" i ubile ga u kući u Ritopeku u junu 2020, u 15.40 sati počinje prikazivanje komunikacija sa skaja vezano za ubistvo  Gorana Veličkovića Goksija. navijača Partizana iz druge frakcije u odnosu na pripadnike klana. 

Prikazana su dva siva pištolja marke CZ, na slici sa skaja. Tužilac poziva okrivljenog svedoka Bojana Hrvatina da pojasni viđeno. 

- Pomoću njih smo namamili Veličkovića, pričao sam detaljno o tome. 
Zatim se prikazuje prepiska za koju je okrivljeni svedok  Bojan Hrvatin rekao da je njegova prepiska na skaju sa ubijenim Goranom Veličkovićem.
- Rekao sam mu da će nas dva cz koštati 1.200 evra...- ispričao je Hrvatin. 
Zatim se na ekranu vide poruke " Meksiko brate usred Beograda, ha ha, haa".
-"Ovaj je bio najčvršći kog smo odrali" , "Jeste brate, sekira u glavu" ... 

Ovim je potvrđeno da su se zlikovci hvalili svojim zverstvima i međusobno likovali. Preslušana je i prva glasovna poruka danas koju je Veljko Belivuk poslao saradnicima kako tvrdi tužilaštvo. 

- Sigurno, dva, tri sata posla imam. Čišćenje, kupanje, Posle pet neću biti ni zašta-  rekao je. 

Tužilac poziva Srđana Lalića da kaže ko se čuje na snimku.

- Ovo je glas Veljka Belivuka-  rekao je Lalić, a onda se javio Belivuk. 

Taze ošišan u beloj majici sa crnim slovima i donjim delom uske  trenerke u pratnji straže Belivuk staje za govornicu i kaže:

- U svojstvu veštaka moram da kažem da ovo nije moj glas, ne znam šta Srđan Lalić priča.

Zatim se prikazuju fotografije ubijenog Gorana Veličkovića, sa glavom u lokvi krvi i sa telom na zelenom najlonu. Sledi niz slika izmučene žrtve, kao i čuvena slika nasmejanog koljača Lalića sa vođom klana Belivukom iznad ubijenog Goksija.

-Ja sam video ove fotografije u danima posle ubistva na telefonu Marka Miljkovića - kaže Hrvatin, a Lalić potvvrđuje da je bio na licu mesta i da se slikao sa Belivukom iznad tela Gorana Veličkovića.  

Advokat Lazarević se javlja za reč i tvrdi da je u pitanju fotomontaža i da je optuženima sve namešteno. Usred njegovog monologa sudija određuje pauzu u 16. 05 minuta.

Belivuk besni u sudnici! 

Besan kao ris izlazi Veljko Belivuk pa kaže da se pridružuje rečima svog branioca Dejana Lazarevića i da hoće da doda jedan "detaljčić": 

- Sva sreća bili ste prisutni ovde. Mi smo izvodili set fotografija  Ovo je sudija moja poštena cirkus. Nismo videli ni sliku niti je izveli kao dokaz, fotografiju na kojoj sam navodno ja, a Lalić kaže da je on tu. Mi tu nismo videli- rekao je Belivuk.

Srđan Lalić kao svedok okrivljeni traži reč i kaže da jeste video sliku i potvrđuje da su na njoj Belivuk i on sa Goranom Veličkovićem.Belivuk opet traži da reaguje:

-Ne pokušavam kao u skupštini da repliciram, ali moram. Mi nismo tu fotografiju izveli kao dokaz - sikće Belivuk. 

Sudija je odgovorila da je činjenica da je fotografija prikazana umanjena te nalaže režiji da je ponovo prikažu uvećanu.Njegov branilac Lazarević opet tvrdi da je fotografija loša montaža jer Belivuk navodno nema glavu tog oblika.

- Na moju žalost je ova fotografija stvarna - rekao je Srđan Lalić. 

Belivuk opet negoduje i nagnut na govornicu traži da se lalić obraća svima sa poštovanjem, kao što on to radi, a zatim kaže da on nije na fotografiji, te da je zaista fotošopirana, jer on navodno nikada nije bio tako mršav.

-Sudija vo vidite kroz novine da sam uvek ovakav bio, a ovde sam duplo mršaviji od Lalića - rekao je Belivuk.

U sudnici se čuje šapatom da Belivuk zanemaruje činjenicu da je on u drugom planu na slici te da se zbog toga čini da je sitnije građe. 


Belivuk i Miljković prete na sudu sa svojim advokatom na čelu: Sudiju opominju da ne radi kako treba i da će im uzvratiti prljavom taktikom


U sudnici se posle pauze izvode dokazi sa Skaja vezani za ubistvo Lazara Vukićevića, a u glasovnim porukama se čuje kako su namamljivali Šarca koji je kasnije ubijen u tržnom centru u Beogradu.  Vukićević je ubijen 14. oktobra 2020, kada su se desila i jeziva ubistva kavačkog klana u Crnoj Gori u kojima su učestvovali i ovde optuženi. 

Vide se poruke sa skaja. "Brate jel' bi išao da ispitamo vepra", stoji u jednoj. 

Tužilac poziva lalića da se izjasni o porukama Poznate su mi ove poruke, fotografisan je telefon Mileta Radulovića, preko njih je namamljen Lazar Vukićević. Oni su u svojoj komunikaciji Veljka Belivuka nazivali vepar.

Usledila je i poruka: "Ne brini ti ništa, sad će da ga pokupi jedan čovek i da ga odveze u klanicu".

- Ovo je glas Marks Miljkovića -  kažu i Lalić i Hrvatin.

Konsiljere Lazarević negoduje.

- Zamolio bih vas i predložio da ne pravimo cirkus. naučeno tužilac proziva okrivljene saradnike. Oni nisu tumači, prekinemo cirkus jer ovo ne vodi ničemu. Razmišljam d ase povučem i ne učestvujem u ovome. O ovome će istorija pisati i unuk će me pitati: "Deda što si učestvovao u tome kad je tužilac naučio saradnike šta da govore".

Javlja se i Marko Miljković i kaže za govornicom: 
- Ovo nije moj glas, ni glas Srđana Lalića, ne prepoznajem glasove - rekao je Miljković.
Odbrana traži licencu da su svedoci okrivljeni sudski tumači. Sudija to zanemaruje.
Preslušavaju se glasovne poruke.
- Može da ga neko ostavi u Ustaničku i da se spusti pešaka -. 
Srđan Lalić potvrđuje da on to govori, pa kaže: "Ovo je dokaz kako smo lovili Šarca i Vukićevića". 
Belivuk preti da će ubuduće svi advokati prozivati svoje klijente, optužene u ovom predmetu da i oni iznesu svoj sud o tome čiji je glas kad već to mogu da čine svedoci okrivljeni. 
Miljković ga sledi:
-Sudija ovo nema smisla. Ovo je loša taktika saradnika i tužilaštva. Tako da ćemo se svi javljati  da i mi komentarišemo kao oni - kazao je Mesar. 
Tužilaštvo se ne slaže sa predlogom sudije da se preslušaju sve poruke pa da onda uslede tumačenja i izjašnjenja o tome čiji glasovi su se čuli. 

Belivuka iznerviralo što su ga zvali VEPAR

 -Kratos prihvati, poslao sam ti zahtev da budeš ubačen u ovu grupu - čuje se u poruci sa skaja. Inače , Kratos je na skaju prema rečima svedoka okrivljenih bio Marko Miljković

Onda je usledila jeziva poruka koju su prema optužnici i svedočenju optuženih saradnika vođe klana poslale saradnicima  koji su namamili Vukićevića i pokušavali da uhvate Šarca.

- Budite tu, vodite ih u klanicu, šurite ih, mučite ih al nemojte da ih ubijete to moramo mi- .

Pošto su svedoci rekli da se radi o glasovima Belivuka i Miljkovića u sudnici nastaje haos. Unervozili su se i optuženi i njihovi branioci. 

- Nije moj glas, nije ni Srđana Lalića, ni Miloša Budmira - rekao je Miljković sakrastično se smejući.

Javlja se Belivuk i raspravlja se sa sudijom, pa kaže da je moli da se izjasni mogu li svi okrivljeni da se izjasne vezano za glas u preslušanim porukama kao što to rade svedoci okrivljeni. On navodi da svi imaju ista prava. 
Optuženi prave zaista cirkus u sudnici. U tom svetlu izlazi i Dragan Mitrović koji kaže da to nije bio njegov glas iako njega niko nije ni spomenuo, a njegov primer sledi Vladmir Grek. Optuženi Aleksa Šejić izlazi poučen od strane advokata i vođa klana da se nisu čuli glasovi optuženih. On je vređao Srđana Lalića nazvavši ga silovateljem, a pogrdnim imenima su ga kasnije oslovili i Tešić i Đurić.
Advokat Lazarević inače optužen da je član klana Darka Šarića  zašta mu se i sudi, opet je istupio pred veće kada je sudija rekla da je besmisleno da se optuženi javljaju i da negiraju prepoznavanje bilo čijeg glasa. 
- Tražim ista prava za sve nas u postupku, jer saradnici nešto mogu, a mi ne možemo. Kako je to moguće sudija- pitao je Konsiljere. 
Sudija je potom posle kratkog većanja sa kolegama, njih dvoje prisutnih tokom postupka dopustila da se svi okrivljeni izjasne u vezi sa glasovim i tome čiji su.


"Marko mi preti da će me zaklati i rekao mi je "Pi*ice" - Bivši kumovi suočeni pred sudom: mesar priznao da rukovodi klanom i u zatvoru


Miljković je opet tražio da kaže nešto:
- Ne prepoznajem glasove. Okrivljeni su me pitali da svi sedimo u sudnici, ali sam im rekao da nećemo da sedimo sa ovom trojicom u istoj prostoriji-  kaže Mesar. Sudija ga opominje zbog ironije i suvišnih komentara.
 Nikola Spasojević svedok okrivljeni javio se i zamolio sudiju da reaguje jer ga Marko Miljković psuje i da mu je ranije pretio.
- Molim vas sudija da reagujete jer mi Marko Miljković dobacuje. sada mi je rekao dok je prolazio:"Pičkice", a ranije mi je dok sam sedeo na drugom mestu pretio- prevlačio je palcem preko vrata, a zna se šta to znači.
Sudija je opomenula Miljkovića, ali je on sve negirao rekavši da mogu kamere da se vrate i da se vidi da li je pretio i vređao bivšeg kuma.


BELIVUK LJUT KAO ZVER PRETI LALIĆU USRED SUDA: "Stvarno ću da mu skinem ovaj osmeh sa lica bude li nastavio ovako"




Svedok okrivljeni Spasojević se ponovo žali sudiji da mu je dobacio i Miloš Budmir.
- Stvarno sramota. rekao mi je Miloš Budmir: E, pi*ko jedna. To stvarno nije u redu", kukao je Spasojević koji je kuma "prodao" potpisavši sporazum sa tužilaštvo priznajući sva zlodela. 


Dragan Mitrović je bratom nazvao Marka MIljkovića rekavši da nije prepoznao glas "braće Budmir, ni brata Marka Miljkovića". 


 Vi bi ste sudija trebali da obrastite pažnju na Srđana Lalića koji mi se stalno smeška. 
Stvarno ću da mu skinem ovaj osmeh sa lica bude li nastavio ovako - zapretio je Belivuk.
Sudija je upozorila i svedoke okrivljene i ostale okrivljene da se pred sudom ponašaju kako bi trebalo i sa uvažavanjem obraćaju svim strankama u postupku. 

Svedoci saradnici sede  u samoj sudnici, a optuženi su u boksu koji je odvojen staklom od sudnice. Međutim, kada se izjašnjavaju o tome čiji glasovi su se čuli, na čemu je odbrana insistirala, straža ih uvodi u sudnicu. Do dobacivanja svedocima okrivljenim dolazi u situacijama kada se optuženi vraćaju do svojih mesta. 
Optuženi su u više navrata cinično govorili o svedocima okrivljenim, neki su ih ironično zvali Srki i Boki- misleći na Lalića i Hrvatina, a neki da su policijske i špijundare tužilaštva. 

Prelazi se na sledeće glasovne poruke razmenjene tokom priprema ubistva Lazara Vukićevića, a koje su razmenjivali prema optužnici Marko Budimir, Marko Miljković, Hrvatin i Lalić.

- Sad se priča u muriji da su vas digli- , kaže jedan, a drugi odgovara

- Braćo znate šta možete da pišete Lazi, može Mile da piše Lazi . Brate da li je Šarac možda policijska špijundara šta li je ovo brate-

U glasovnoj poruci muškarac pita za Lazinu drugu adresu i to odmah.

-Burazeru ništa se nije čulo, duva vetar, ili se nekako zakoni pa nam reci - odgovara mu saradnik.

- Braćo treba mi nova adresa za ovog Lazu, znači treba mi odmah- 

- Laza je u Radničkoj...

Lalić se nakon što je prozvan , u sudu izjašnjava da je u Radničkoj "adresa na kojoj su već radili Mirka Kojića i zato je bila pogodna". 

Opet su usledila izjašnjenja optuženih, kao i posle svakog seta poruka. Svi su govorili da to nisu glasovi optuženih i da ih ne prepoznaju.

Prelazi se na desetak novih glasovnih poruke razmenjenih tokom pripremanja ubistva Lazara Vukićevića, a sada se vikendica u Ritopeku pominje kao klanica kao i da se na jednom parkingu na ulazu u Beogradu trgovalo drogom.

- Znači, večeras samo Laza u 20.30, a Dilindžera ćemo drugačije sutra- najavljuju zverstvo.

- Pripremili, pokazao sam Tajsonu put kuda dolazi kuda posle treba da ide, samo čekamo vreme da postavimo i da on dođe i lagano u mesaru - odgovorio mu je neko.

- Braćo, samo ću da promeni ime grupi zbog Tajsona, dok bude vozio ovog da ne vidi slučajno mislim ne bi trebalo al na bi videli-čuje se u sudu u razmeni na skaju.

-Braćo, ovde je neko veliko hapšenje na parkingu" Ikea", ja sam se malo pomerio burazeru neku Alfu ima brate jedno dva neka džipa hapse ih tu i pretresaju, obavestite Tajsona, ako Bog da sve bude kako valja da ga dovede ovde da ne dolazi skroz ovde do parkinga nego ono tamo samo da izvrti krugove-..

- Super dobro si video, ma ti stani na pumpu i to je to, a na Ikei se dešavaju non stop ove transakcije droge- 

"Brate nek mi pusti poruku".

"Braćo, nema dešavanja nikakvih, samo nam se motaju čudni brate likovi ali dobro, brate sad to malo i naše tripovanje-  kaže se u poruci.

 Hrvatin je ispričao pred sudom da su tu čet grupu napravili kada  su vrebali Lazara Vukićevića. 

-Ja sam koristio aparat Marka Budimira, on je vozio auto. Tajson je Nemanja Đurić- rekao je Hrvatin.

Suđenje je ovde prekinuto i nastaviće s eu četvrtak u takođe popodnevnom terminu.

BONUS VIDEO 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading