MUŠKARAC (43) SILOVAO ŽENU (31) SA POSEBNIM POTREBAMA: Užas u Novom Pazaru!

Autor:

Hronika

20.02.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

MUŠKARAC (43) SILOVAO ŽENU (31) SA POSEBNIM POTREBAMA: Užas u Novom Pazaru!

Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E. D. (1982) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem. 

On se sumnjiči da je jutros u jednom stanu obljubio tridesetjednogodišnju ženu.

E. D. je, po nalogu nadležnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.Naime, osumnjičeni D.E. je hapšen početkom 2019. godine zbog pokušaja silovanja devetogodišnje devojčice u zgradi “Bor” u centru Novog Pazara, dok je bio u kućnom pritvoru.

Brojni građani su ga tada prepoznali navodeći da su oni ili njihova deca bili njegove žrtve.

Tokom 2023. godini, medijima i policiji se javilo više zabrinutih roditelja koji su ukazivali da muškarac zvoni na vrata stanova u stambenim zgradama, proveravajući da li su deca sama u tom trenutku.

I tada je slobode lišen osumnjičeni D.E., ali je protiv njega podneta prijava po Zakonu o javnom redu i miru.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Kontaktirajte policiju

U slučaju silovanja, važno je odmah potražiti medicinsku pomoć. Lekari će pružiti potrebnu negu i istovremeno prikupiti dokaze koji mogu biti od presudnog značaja tokom krivičnog postupka.

Žrtva treba da se obrati policiji i prijavi silovanje. Važno je da se to učini što je pre moguće kako bi se prikupili relevantni dokazi i pokrenuo krivični postupak protiv počinioca.

Potražite emocionalnu podršku

Silovanje može imati dubok i dugotrajan emocionalni uticaj na žrtvu. Važno je potražiti podršku od porodice, prijatelja, stručnjaka za mentalno zdravlje ili organizacija koje pružaju podršku žrtvama silovanja.

Informišite se o pravnim opcijama

Žrtva treba da se informiše o svojim pravnim opcijama i pravima kao žrtva silovanja. Moguće je da će biti potrebna pravna pomoć u procesu suočavanja sa pravnim sistemom.

Ne krivite sebe

Važno je da žrtva razume da nije kriva za silovanje i da nema razloga da se stidi. Silovanje je krivično delo koje je isključiva odgovornost počinioca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading