RODITELJI PREMINULE TROMESEČNE BEBE ODRANIJE POZNATI SOCIJALNOJ SLUŽBI! Dete imalo stravične povrede, sumnja se da su oni izazvali smrt dečaka!

Autor:

Hronika

10.02.2024

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beba stara svega tri meseca preminula je, a roditelji su uhapšeni pod sumnjom da su uzrokovali detetovu smrt.

RODITELJI PREMINULE TROMESEČNE BEBE ODRANIJE POZNATI SOCIJALNOJ SLUŽBI! Dete imalo stravične povrede, sumnja se da su oni izazvali smrt dečaka!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Pixabay.com

Bebai hitna pomoć

U Beču su uhapšeni roditelji iz Srbije - dvadesedevetogodišnji muškarac i dvadesetšestogodišnja žena zbog sumnje da su izazvali smrt svoje tromesečne bebe, a kako sada navode austrijskimediji, par je od ranije poznat socijalnim službama.

Naime, ističe se da oni već neko vreme ne žive zajedno, a registrovano je da su se prošle godine obratili socijalnim službama kako bi dobijali finansijsku pomoć Oni su se u martu 2023. godine obratili socijalnom, i javljali su se sve do maja meseca.

Ovaj par je policija privela u četvrtak zbog sumnje da su izazvali smrt deteta.

Podsetimo, početkom februara je majka dovela bebu u Hitnu pomoć u okrugu Otakring. Dete je već tada bilo bez svesti, a lekari su odmah po prijemu ustanovili da beba ima i nekoliko preloma.

Kako se dalje navodi, veruje se da je dete preminulo od posledica potresa usled čega je zadobilo teške povrede mozga.

Tromesečna beba je odmah prebačena u drugu bolnicu, a lekari su učinili sve kako bi je spasili, ali nažalost, bezuspešno, jer je povreda mozga bila veoma ozbiljna. Inače, radi se o detetu koje je rođeno krajem novembra meseca 2023. godine.

- Oba roditelja, 29-godišnji otac i tri godine mlađa majka, sada su pod istragom - rekla je Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva dodajući da im još nije određen pritvor.

Inače, ovaj par ima dvogodišnju devojčicu koja je smeštena u hraniteljsku porodicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading