TUKLI GA DO SMRTI, PRETI IM DOŽIVOTNA ROBIJA: Optužnica za ubistvo veterinara iz Bogatića na potvrđivanju

Autor:

Hronika

07.02.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj zločin je uznemirio celu Mačvu.

TUKLI GA DO SMRTI, PRETI IM DOŽIVOTNA ROBIJA: Optužnica za ubistvo veterinara iz Bogatića na potvrđivanju

Foto: Facebook

Boris Dražić

Više javno tužilaštvo u Šapcu završilo je istragu ubistva doktora veterine Borisa Dražića iz Bogatića i podiglo optužnicu protiv trojice mladića zbog teškog ubistva. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije. Optužnica je u fazi potvrđivanja pred Višim sudom u Šapcu, a okrivljenima je produžen pritvor.

Doktor veterine Boris Dražić teško je povređen u noći 22. jula prošle godine za vreme tuče ispred jednog kafića u centru Bogatića. On nije učestvovao u tuči već je prvo dobio snažan udarac u glavu kada je krenuo da pomogne prijatelju koga su napali mladići. Dok je bez svesti ležao na trotoaru, jedan od mladića ga je šutirao po telu i glavi. Nesrećni čovek pao je u komu iz koje se nije probudio i preminuo je tri dana kasnije u Kliničkom centru u Beogradu, prenosi Telegraf.rs.

Više javno tužilaštvo je pokrenulo opsežnu istragu protiv osumnjičenih, ispitalo veliki broj svedoka, pribavilo obdukcioni nalaz, sprovelo psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih i obavilo sudsko-medicinsko veštačenje radi razjašnjenja mehanizma nastanka povreda i uzročno-posledične veze povreda i smrti.

Ubistvo Borisa Dražića uznemirilo je celu Mačvu, a reakcija javnosti bila je snažna. Veliki broj ljudi palio je sveće na mestu tragedije, a više od hiljadu je mladog veterinara ispratilo na večni počinak. Opština Bogatić proglasila je dvodnevnu žalost.

Očekuje se da će suđenje trojici optuženih za teško ubistvo Borisa Dražića privući pažnju javnosti, a konačan ishod ovog slučaja biće od velikog značaja za pravosuđe i sigurnost građana. Ostaje da se vidi kako će se dalje odvijati ovaj tragični događaj i kakva će biti presuda za osumnjičene za ovaj nezapamćeni zločin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading