PRVI SNIMCI NAKON EKSPLOZIJE U FABRICI U LUČANIMA! Dvoje radnika na INTEZIVNOJ NEZI! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Hronika

07.02.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija se dogodila ujutru.

PRVI SNIMCI NAKON EKSPLOZIJE U FABRICI U LUČANIMA! Dvoje radnika na INTEZIVNOJ NEZI! (FOTO, VIDEO)

Foto: RINA

Nakon akcidenta koji se u jutarnjim satima dogodio u vojnoj fabrici u Lučanima, u Opštu bolnicu u Čačku doveženo je šest pacijeneta. Prema rečima lekara, oni su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi.

- Dva pacijenta sa opekotinama glave, lica i ekstremiteta su smešteni u jedinicu intenzivne nege. Četvoro ima lakše telesne povrede i oni su na odeljenjeu hirurgije. Niko od njih nije životno ugrožen i njihovo stanje se prati - rekla je za RINU dr Marija Stranjanac portparol Opšte bolnice.

Iz vojne fabrike MB Namenska saopštili su da je do požara došlo u pogonu za proizvodnju jednobaznog baruta. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice. Oni su u zvaničnom saopštenju istakli da snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu. 

 

 

- Videli smo dim i sanitetska vozila kako odlaze. Dobro je samo da niko nije životno ugrožen, to je u ovom trenutku najvažnije. Sve vreme smo strepeli od vesti koje smo čekali iz čačanske bolnice - kažu meštani Lučana.

 

 

Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe.

Podsećamo, sredinom januara u fabrici "Trajal" u Kruševcu dogodila se još jedna eksplozija i stravična nesreća u kojoj je jedan radnik poginuo, a petoro je povređeno.

Poginuo je osamnaestogodišnji radnik Nikola Rašović koji je radio u pogonu gorivih traka, a povređeni su Marko M. (38), Dušan J. (25), Sara C. (20) i Bojan T. (35).

Tim povodom se oglasila i fabrika.

Povređeno je petoro radnika od kojih je jedan radnik podlegao povredama - saopšteno je iz Trajala, prenose Novosti.

Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trayal Korporacije  zbrinuti su povređeni i ugašen je požar.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading