KOSTINI RODITELJI DOLAZE NA SUĐENJE PO TUŽBI VIŠEG JAVNOG TUŽIOCA: Kecmanovići po prvi put oči u oči sa porodicama žrtava

Autor:

Hronika

28.01.2024

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Palati pravde na ročištu koje je zakazano za sutra, roditelji dečaka ubice, Vladimir i Miljana Kecmanović, prvi put će se suočiti sa porodicama ubijene dece iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i to na suđenju po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kojom im se na teret stavlja da su mu omogućili da koristi oružje.

KOSTINI RODITELJI DOLAZE NA SUĐENJE PO TUŽBI VIŠEG JAVNOG TUŽIOCA: Kecmanovići po prvi put oči u oči sa porodicama žrtava

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen/YouTube,Instagram, twitter

U Palati pravde, sutra će se odigrati sudski proces koji će predstavljati emotivni izazov za sve učesnike. Vladimir i Miljana Kecmanović, roditelji dečaka koji je izvršio napad, biće suočeni sa porodicama dece žrtava iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar". Na sutrašnjem suđenju Vladimir i Miljana Kecmanović trebalo bi da iznesu odbranu i da im se pročita optužnica.

Tužba za naknadu štete

Podsećanja radi, porodice žrtava su odlučile da pokrenu i tužbu kako bi zatražile nadoknadu nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova usled gubitka bliskih osoba, kao i zbog doživljenog straha. Oni su takođe tražili i novčanu rentu za buduće davanje novčanih sredstava kao nadoknadu za duševne bolove. Izuzetno je zanimljivo to što je ova tužba prva takve vrste podneta, a njen značaj je dodatno naglašen time što se toliko članova porodica žrtava udružilo u ovom pravnom postupku.

Emotivni izazovi na sudu

Suočavanje roditelja dečaka ubice sa porodicama žrtava predstavljaće izuzetno težak i emotivan trenutak za sve prisutne. Očekuje se da će ovo suđenje biti ispunjeno tenzijom i emotivnim nabojem, s obzirom na težinu situacije i gubitak koji su porodice žrtava pretrpele.

S obzirom na brojnost tužitelja, kao i na kompleksnost slučaja, očekuje se da će ovo suđenje izazvati veliku pažnju javnosti. Ovo je prilika da se istakne značaj postupanja pravosudnog sistema u situacijama koje zahtevaju osetljiv pristup i pravdu za sve učesnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Tanja

28.01.2024 19:05

Neće se ta majka najmlađeg masovnog ubice na svetu pojaviti ,nešto će izmisliti. Nema ona savesti ,obraza,ni na sahranama nije je bilo,pomenima... Ona samo gleda da izvrda i pobegne što pre u London ili na Havaje.

Voša

28.01.2024 21:47

Što su krivi roditelji deteta ubice krivite njega.Svi mi našoj deci udovoljavamo da se ne lažemo. Niko nije očekivao ovakav ishod.Dobro uzmite im sve,i opet ništa nemate Mir u vašim dušama nikad.