OTKRIVENA GRUPA OTMIČARA IZ AVGANISTANA! Mučili i maltretirali ljude pa tražili otkup! JEDAN OD UHAPŠENIH POVEZAN SA UBISTVOM!

Autor:

Hronika

18.01.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od privedenih povezan je s ubistvom koje se dogodilo 31. decembra 2023. godine u Centru za migrante Lipa u Bihaću.

OTKRIVENA GRUPA OTMIČARA IZ AVGANISTANA! Mučili i maltretirali ljude pa tražili otkup! JEDAN OD UHAPŠENIH POVEZAN SA UBISTVOM!

Foto: Shutterstock

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u Sarajevu, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, izvela je raciju u jednoj stambenoj zgradi i uhapsila četiri osobe.

Osumnjičeni, svi avganistanski državljani, optuženi su za traženje otkupa za oslobađanje tri otete osobe, državljane Irana i Švajcarske, koji su bili podvrgnuti fizičkom zlostavljanju i mučenju, što je rezultiralo time da je jedna žrtva morala biti hospitalizovana.



Organizovana grupa navodno je zahtevala otkup u iznosu od 8.000 evra i 10.000 evra od nerezidenta u Bosni i Hercegovini za oslobađanje otetih osoba. Nakon plaćanja otkupa van zemlje, tri žrtve su oslobođene.

Sve žrtve bilo su fizički zlostavljane, pri čemu je jedna osoba na kraju morala potražiti medicinsku pomoć zbog povreda.



Jedan od privedenih povezan je s ubistvom koje se dogodilo 31. decembra 2023. godine u Centru za migrante Lipa u Bihaću, u kojem je došlo do smrtonosnog uboda nožem jednog migranta. 

Privedeni avganistanski državljani suočavaju se sa ozbiljnim krivičnim optužbama, uključujući "organizovani kriminal", "organizovanje ili pridruživanje grupi za izvršenje krivičnog dela krijumčarenja migranata", "trgovina ljudima" i "otmica". 

Uspešan ishod ove operacije olakšan je kroz zajedničke napore sa agencijama za sprovođenje zakona Republike Srbije, Švajcarske, kao i Evropol i Interpol u Bosni i Hercegovini. Međunarodna saradnja ističe transnacionalnu prirodu kriminalnih aktivnosti i značaj ujedinjenih napora u borbi protiv organizovanog kriminala.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading