UŽASAVAJUĆ SNIMAK STRAVIČNE SAOBRAĆAJKE NA MILOŠU VELIKOM! Automobili skroz uništeni - ostali vozači gledaju NE VERUJU! (VIDEO)

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

09.01.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak stravične nesreće na auto-putu.

UŽASAVAJUĆ SNIMAK STRAVIČNE SAOBRAĆAJKE NA MILOŠU VELIKOM! Automobili skroz uništeni - ostali vozači gledaju NE VERUJU! (VIDEO)

Foto: ST/Nebojša Mandić, Shutterstock

Policija i hitna

Još jedna teška saobraćajna nezgoda dogodila se na autoputu Miloš Veliki, tačnije kod isključenja za Ljig u pravcu Beograda. Došlo je do silovitog sudara dva putnička vozila na samoj petlji, što je rezultiralo značajnim saobraćajnim zastojem.

Automobili su poprečeni u sporoj traci, a vozila prolaze pored njih kroz brzu traku. Na licu mesta interveniše policija, a pripadnici saobraćajne policije će utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do ove saobraćajne nezgode.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Silovit sudar dva putnička vozila dogodio se na samoj petlji kod isključenja za Ljig. Automobili stoje poprečeni u sporoj traci, dok ih ostala putnička vozila obilaze brzom trakom - kaže jedan od očevidaca za agenciju RINA.

Povređena je jedna osoba, dok se teretni saobraćaj preusmerava na Ibarsku magistralu dok se uviđaj obavlja i vozila se ne uklone s kolovoza.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Foto: Tanjug/ M. MILIVOJEVIC, Shutterstock

Saobraćajna nesreća

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading