GRADIO NELEGALNO ZGRADU U ZEMUNU, SADA DOLIJAO: Preti mu zatvor, a nije sam "u šemi"!

Autor:

Hronika

21.12.2023

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je tražilo da se muškarac osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci.

GRADIO NELEGALNO ZGRADU U ZEMUNU, SADA DOLIJAO: Preti mu zatvor, a nije sam "u šemi"!

Foto: shutterstock/ilustracija emit 24

Gradilište

Povodom zatvaranja gradilišta u Zemunu u Ulici Dobanovački put, a o čemu je javnost već bila obaveštena, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odmah je preduzelo dokazne radnje.

Kako je utvrđeno, i pored zatvaranja gradilišta investitor je nastavio gradnju na objektu u Ulici Dobanovački put.

Daljom analizom dostupnih dokumenta odmah je utvrđeno da je investitor R. Z. a ne P. M. koji se tako predstavljao, te su oba lica u najkraćem roku saslušana i prilikom saslušanja su u potpunosti priznala izvršenje krivičnog dela.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu  21. decembra 2023. godine podnelo je optužni predlog protiv R. Z. (41) inače direktora pravnog lica “Una Kop” i P. M. (62)  zbog postojanja opravdane sumnje je R.Z. izvršio krivično delo Građenje bez građevinske dozovle iz Krivičnog zakonika u čemu mu je sa umišljajem pomogao P. M. i time i on izvršio krivično delo Građenje bez građevinske dozvole.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljene oglasi krivima, te da okrviljenom R. Z. opozove prethodno izrečenu uslovnu osudu i osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci kao i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara, a da okrivljenom P. M. izrekne uslovnu osudu na taj način što će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci i istovremeno odrediti da se ovako utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku proveravanja u trajanju od 4 godine ne izvrši novo krivično delo kao i da ga osudi na plaćanje novčane kazne u iznosu od 500.000,00 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading