''UBISTVA NISU MOJ STIL!'' Srbin osuđen na doživotnu robiju u Nemačkoj se ovako branio na sudu!

Autor:

Hronika

09.12.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duško Jovanović (32) je osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva dve starice, na sudu tvrdio da nije kriv.

''UBISTVA NISU MOJ STIL!'' Srbin osuđen na doživotnu robiju u Nemačkoj se ovako branio na sudu!

Foto: Instagram

Duško Jovanović

Srbin koji je u Nemačkoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva dve starice, Duško Jovanović (32) se nakon izricanja presude obratio sudu i istakao da će osuđen nepravedno, a njegov branicav je rekao da će uložiti žalbu na ovu presudu i da ''njegov klijent nije kriv i da su mu zločini namešteni od strane nepoznate osobe."

- Nisam došao u Nemačku sa ženom i decom da bih tako nešto uradio. Što se tiče ubistava, nije to moj stil i samo da kažem još nešto, Bog mi je svedok da nisam kriv - rekao je na izricanju presude Jovanović koga je nemačka policija nakon niza ubistava prozvala serijskim lopovom i ubicom.

Tokom suđenja je rečeno i da je okrivljeni učestvovao u još dva zločina, takođe dve penzionerke, ali u nedostatku dokaza njihova smrt se i dalje vodi kao sumnjiva.

Republika

Foto: Instagram

Duško Jovanović osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Prva penzionerka ubijena je brutalno čekićem 21. decembra 2022. godine, a od nje je okrivljeni, kako se navodi u optužnici, ukrao 1.500 evra, dok je Gertruda N. ubijena četiri dana kasnije, 25. januara.

- Veliko krivično veće Okružnog suda u Hajlbronu ostaje bez sumnje da je okrivljeni ubio starije udovice i da je reč o serijskom prestupniku koji je izazvao strah i teror u Švebiš Holu. Utvrdili smo da je do sada ubio dve žene sa ciljem da se obogati - rečeno je na suđenju, prenose lokalni mediji.

Duško Jovanović je osuđen na doživotnu kaznu zatvora nakon 12 ročišta i ispitanih 10 svedoka.

- Sudije su u petak izrekle najoštriju kaznu koju nemačko krivično pravo može da ponudi. Doživotni zatvor u Nemačkoj ima i neke pogodnosti, a to je da ipak postoji malo slobode, tačnije, doživotni zatvor znači da počinilac može biti pušten na slobodu najranije nakon 15 godina provedenih iza rešetaka - objašnjeno je na suđenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading