KAMERE SVE SNIMILE! DA LI JE UOPŠTE BILO POKUŠAJA OTMICE? Oglasio se MUP povodom ovog incidenta - evo šta kažu!

Autor: T.V.

Hronika

05.12.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo negira da je bilo pokušaja otmice i navode šta je tačno prijavljeno policiji.

KAMERE SVE SNIMILE! DA LI JE UOPŠTE BILO POKUŠAJA OTMICE? Oglasio se MUP povodom ovog incidenta - evo šta kažu!

Foto: Profimedia

Austrijska policija

Nakon potresa izazvanog tragičnim ubistvom 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja, region je ponovno uzdrman novim vestima o navodnom pokušaju otmice u školi u mestu Karbinci, udaljenom oko sat vožnje od Velesa prema Bugarskoj.

Gradonačelnik Viktor Paunov izjavio je da se pokušaj otmice navodno dogodio u dvorištu škole "Strašo Pindžur". 

- Ovaj nemili događaj dogodio se posle 9.30 časova, pokušaj otmice dvoje dece, učenika. Prema prvim informacijama, otmičari su pokušali da ih ubace u vozilo koje je došlo do početka školskog dvorišta - rekao je on.

S druge strane, Ministarstvo negira da je bilo pokušaja otmice i navode šta je tačno prijavljeno policiji.

- Prema zvaničnom izveštaju, danas 05. decembra 2023. u 09.52 časova u SVR Štip iz osnovne škole u ​​opštini Karbinci, prijavljeno je da je oko 09.30 časova mlada muška osoba došla u školsko dvorište u putničkom vozilu "golf", koji je, prema prijavi, pozvao učenicu da uđe u njegov automobil da ode na kafu, ali se ona odmah vratila u školu i prijavila se direktoru. Sigurnosne kamere su snimile vozilo. Slučaj se rasvetljava - naveli su iz MUP.

- Plasiranje ovakvih spekulacija, od kojih su neke u dnevnopolitičke svrhe, ima za cilj izazivanje panike, uznemirenosti, stalnog osećaja straha i nesigurnosti kod građana. Apelujemo na građane da ne nasedaju na ovakve spekulacije - dodaje se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading