JASMINI DANAS IZNOVA POČINJE SUĐENJE: Ubila muža nasilnika i molila sud za najblažu kaznu

Autor:

Hronika

29.11.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud vratio predmet Višem sudu u Beogradu na ponovno suđenje koje počinje danas.

JASMINI DANAS IZNOVA POČINJE SUĐENJE: Ubila muža nasilnika i molila sud za najblažu kaznu

Foto: pixabay.com

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu Jasmini Bajović, kojom je osuđena na tri godine zatvora za ubistvo muža Milorada u Surčinu 2021. godine i vratio predmet Višem sudu u Beogradu na ponovno suđenje koje počinje danas.

Da podsetimo, Jasmina je u martu ove godine prvostepeno osuđena za ubistvo na mah. Kako je veštačenjem utvrđeno ona je zločin počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti. Navedeno je i da je tada dovedena bez svoje krivice u jaku razdraženost i to napadom, zlostavljanjem i teškim vređanjem od strane ubijenog supruga i nakon kraće verbalne rasprave nožem mu je zadala jednu ubodnu ranu na prednjem delu grudnog koša nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život, zbog koje je on istog dana preminuo u Urgentnom centru u Beogradu.

Apelacioni sud smatra da je žalba javnog tužioca osnovana. Kako su naveli u obrazloženju nije sporno da su sudski veštaci utvrdili da se kod okrivljene radilo o kumulativnom afektu koji se nagomilavao jedan duži vremenski period, te da jačina provokacije nije morala biti velika, već je i na najmanje provokacije mogla burno da reaguje, ali i pored toga sud je morao da navede radnje pokojnog koje su dovele kod okrivljene do impulsivnog ponašanja.

Branilac je naveo da je Jasmina dete iz verski mešovitog braka i da je bila odbačena.  

- Trpela je zlostavljanje majke kada joj je otac umro. Udala se sa 18 godina kako bi se sklonila od majke, ali je i u braku počelo zlostavljanje. Trpela je nasilje i Miloradov poročan život - rekao je branilac i istakao da se ne radi o ubistvu.

Jasmina se u suzama obratila sudu i rekla da nema dana da se ne kaje zbog toga što je uradila. Zamolila je sud da joj izrekne najblažu kaznu kako bi bila sa decom.

- Bez svoje krivice je dovedena u stanje razdraženosti, što je potvrdio i njen sin. Nanela je samo jednu ranu, bez namere da ga ubije. Pokazala je kajanje. Predlažem da bude kažnjena minimalnom kaznom od godinu dana i tri meseca zabrane napuštanje stana - rekao je branilac.

Apelacioni sud je utvrdio da je presuda protivrečna sama sebi, kao i razlozima datim u obrazloženju.

 - Sud navodi da je nakon kraće verbalne rasprave ubola muža, a potom izvodi zaključak da je bez svoje krivice dovedena u stanje jake razdraženosti napadom, zlostavljanjem i teškim vređanjem bez navođenja kojim je to postupcima dovedena u to stanje - navodi Apelcioni sud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading