OVO SU NAJPOZNATIJI SRPSKI MAKROI I TRI MADAM: Evo ko se sve našao iza rešetaka!

Autor:

Hronika

01.11.2023

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od njih je navodno, pretio jednoj devojci da će slike njenih seksualnih odnosa poslati porodici ako ne ode da radi u striptiz klubu.

OVO SU NAJPOZNATIJI SRPSKI MAKROI I TRI MADAM: Evo ko se sve našao iza rešetaka!

Foto: youtube.com/Republika

Suđenje Predragu Kostiću (39) iz Kruševca, sestriću bivšeg fudbalera Dragiše Binića i još petoro optuženih za trgovinu ljudima odloženo je u Novom Sadu. Rođak bivšeg fudbalera nije jedini makro koji je hapšen u Srbiji.

Iz istog razloga iza rešetaka su se našli i menadžer pevačice Kaje Ostojić, unuk Ere Ojdanića i Madam, Ljubiša Vasić iz Smedereva, poznatiji kao "Prva frizura Srbije", estradni makro Mihailo Maksimović i mnogi drugi.

Predrag Kostić optužen je pred novosadskim Višim tužilaštvom u Novom Sadu da je podvodio devojku. On i ostali se terete da su od marta 2018. do decembra 2021. godine u prostorijama jednog striptiz kluba u Novom Sadu podvodili devojke za novac, tako što su iskorišćavali njihove teške prilike da bi ih primorali da se bave prostitucijom.

Republika

Foto: facebook.com

 

Binićev sestrić sumnjiči se da je vrbovao devojku za koju je znao da je nezaposlena i da ima dvoje maloletne dece za koje mora da plaća izdržavanje. Navodno, on joj je pretio da će slike njenih seksualnih odnosa poslati porodici ako ne ode da radi u striptiz klubu.

Kako se navodi u optužnici, klijentima je naplaćivala 50 evra za pola stata i 100 za sat, od kojih je dobijala polovinu. Ima je ključ od sobe gd eje primala klijente. Dve optužene žene pratile su koliko je vremena prošlo i kucale na vrata kada bi termin istekao. Devojka je navodno, od novca koji je dobijala poštanskim uplatnicama Kostiću svake nedelje slala 50 evra.

Svi osumnjičeni su na saslušanju negirali krivicu, dok je nekoliko devojaka priznalo da su "radile sobe" kako su u međusobnoj komunikaciji zvale pružanje seksualnih odnosa u striptiz baru. Postojala su i pravila ponašanja, a klijentima su uvek govorile umetnička imena. Zvale su se Jana, Vanja, Mija, Ana, Maja.

"Kod mama Mare" i "Maki"

Slučaj "Kod mama Mare" bio je u žiži 2007. godine. Javnu kuću pod ovim imenom držao je bračni par iz Futoga. Pored mnogih beskućnica, podvodili su četrnaestogodišnju devojčicu, izbeglu iz Hrvatske. Devojčica je pokušala trovanjem da se ubije, kada su je stanari zgrade zatekli bez svesti u liftu i pozvali policiju. Prebačena je u bolnicu, a u stanu koji je taj bračni par iznajmio, zatekli su tri devojke i 17 odbačenih prezervativa, koji su poslužili kao dokaz u pokretanju krivičnog postupka.

Milomir Nikolić iz Novih Banovaca, vlasnik jedne od najstarijih i najvećih javnih kuća u Srbiji, uhapšen je pre četiri godine zbog sumnje da je podvodio maloletnicu. Policija je prilikom racije zatekla devojku (19), koju je, kako se sumnja, Nikolić godinama podvodio gostima u svom baru, u kojem su često viđani razni biznismeni, domaći političari, ali i strane diplomate.

Nikolić je, kako su pisali mediji, koristio težak materijalni položaj devojaka da ih uvuče u kandže prostitucije. To je uradio i sa jednom devojkom koju je sve vreme držao zatočenu u svojoj kući u Novim Banovcima, tačno preko puta njegovog bara "Maki". Nju je neko od Nikolićevih saradnika odvodio iz kuće u bar, gde je pružala seksualne usluge raznoj klijenteli i odvodio je nazad. Bila je stalno pod njihovom kontrolom. Nije smela ni sa kim da se viđa, ni sa kim da kontaktira. U pitanju je devojka rođena 2000. godine, a bila je maloletna kada je osumnjičeni počeo da je podvodi.

Osim Nikolića, uhapšene su još tri osobe, i to R. N., Lj. S. i supruga M. N, K. J.  U pitanju je dobro razrađen, porodični biznis. Njihova klijentela su bili i neki ugledni političari, razni visoki funkcioneri, biznismeni, ali i strane diplomate. Bar "Maki" je zbog toga godinama opstajao i ako je javna tajna da je u pitanju paravan za kupleraj. Racije su mu, kako je pisano, javljane unapred, a kuća i restoran su namenski građeni za prostituciju i u njima su dupli zidovi između kojih je prazan prostor za skrivanje.

Porodica Nikolić iz Mirijeva podvodila je devojku (19) u prostorijama kuće čije su prostorije specijalno opremljene za te prilike - prigušena svetla, mermer, crvene zavese, francuski krevet i desetine boca alkohola.

Beograđani Jasmina Nikolić, njen suprug Goran, ćerka Kristina, sin Miroljub, kao i njihov vozač Demiri Bajram uhapšeni su pre četiri godine zbog sumnje da su se bavili trgovinom ljudima i primoravali devojku (19) da se prostituiše s trojicom muškaraca dnevno punih sedam meseci, a sav novac, koji su njeni klijenti plaćali uzimali su i delili međusobno.

Jasmina je bila mozak operacije i ubedila je devojku da je njihova rođaka iskoristivši njeno loše materijalno stanje i životne prilike. Kada je devojka prešla kod nje u kuću, ona je smislila pakleni plan, njene slike objavila na internetu i nudila seks za novac. Prostorije u kojima je devojka pružala usluge bile su opremljene za to. 

Mermerne pločice sa znakom poznatog modnog brenda, dnevna soba puna alkoholnog pića, a u spavaćoj sobi, koja je najviše korišćena, prigušena rasveta, roze zavese na prozoru, a na velikom francuskom krevetu plišani srce i meda. Jedan zid u kući Nikolići su posvetili ikonama svojih svetaca zaštitnika.

Tajni prolaz kod Ljubiše

Ljubiša Vasić, poznat po nadimku "Prva frizura Srbije" i konobar J. J. uhapšeni su u aprilu prošle godine u Vasićevoj kafani koja se nalazi u Mihajlovcu kod Smedereva zbog trgovine ljudima, a policija mu je upala u lokal baš u trenutku kada su se dešavale "orgije" u tajnim sobama. To su prostorije u kojima su se devojke bavile prostitucijom. Ima više soba, a pripadnici MUP su upali baš u trenutku kada su tri devojke pružale usluge dvojici muškaraca.

Vasiću je oduzeto oko 2.000 evra za koje se pretpostavlja da su zarađeni podvođenjem. Gosti su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, deo novca plaćali radnicima objekta za korišćenje soba na spratu, do kojih se dolazilo skrivenim prolazom, a ostatak devojkama koje su pružale seksualne usluge. Vasić je i ranije je hapšen zbog podvođenja devojaka u svom lokalu kpd Smedereva, a tada se spekulisalo da je dnevno od podvođenja zarađivao 500 evra.

U julu ove godine Vasić je osuđen u Osnovnom sudu u Smederevu za podvođenje devojaka u svojoj kafani na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 300.000 dinara. On je oglašen krivim za trgovinu ljudima. Konobar J. J. je osuđen na 10 meseci zatvora i novčanu kaznu od 30.000 dinara.

Foto: printscreen/facebook

 

Mihailo Maksimović iz Šapca, poznat po nadimku estradni makro, više puta je hapšen zbog podvođenja devojaka među kojima su mnoge poznate pevačice, starlete, učesnice popularnih rijaliti programa. On je prilikom hapšenja priznao čime se bavi, a potom je tokom saslušanja iznosio detalje svog biznisa. sa njim je uhapšen i Dušan Milenković.

Izjave koje je davao odnosile su se na devojke koje je nudio. Kako je istakao, postojala su jasna pravila.

Pravilo broj jedan da neka devojka uđe u moju firmu bilo je da bude dobar čovek. Druga stavka je da bude ozbiljna i da zna šta hoće. U mojoj firmi je postojao sistem kao i u svakoj drugoj firmi. Radile su po osam sati i za to vreme su pružale onoliko usluga koliko su one želele. Rekord je postavila devojka koja je imala devet muškaraca za osam sati radnog vremena, ali je to bilo samoinicijativno. Ona je tada zaradila oko 10.000 evra. Treća stavka da zaposlim nekoga kod sebe bilo je da želi da radi na sebi. Devojka koja se bavi ovim poslom mora da izgleda lepo u svakom smislu i da parira klijentu - rekao je Mihailo.

Prema nezvaničnim navodima medija, novac koji je zarađivao od prostitucije "prao" je na Kipru, a navodno je za šest meseci zađaivao pola miliona evra.

Lažne maserke i "elita"

Starac Drago P. uhapšen je 2021. godine u Novom Sadu, jer je organizovao prostituciju u navodnim salonima za masažu. Devojke je vrbovao obećavajući im da će raditi u salonu za sportsku masažu, ali je onda počeo da ih tera i da seksualno zadovoljavaju mušterije. Usluge "masaže" oglašavao je na društvenim mrežama i naglašavao da su "maserke" zgodne, a naplaćivao ih je od 4.000 dinara naviše.

- Reč je o devojkama iz socijalno ugroženih porodica, koje su u početku mislile da će biti prave maserke, ali ih je Drago naterao na prostituciju - objasnio je medjima izvor iz istrage.

U policiji su potvrdili da Drago ima dosije i da je ranije hapšen zbog lakših krivičnih dela.

Duško Banjac i Nikola Anđelić, koji su uhapšeni u maju prošle godine zbog posredovanja u elitnoj prostituciji, priznali su krivicu i osuđeni na po 14 meseci zatvora, uslovno tri godine i na novčane kazne od po 400.000 dinara.

Jelena Jojić, beogradska madam koja je uhapšena zbog sumnje da je posredovala između klijenata i prostitutki i za to uzimala 40 procenata zarade, priznala je krivicu i osuđena je na 15 meseci zatvora, uslovno četiri godine i 500.000 dinara.

Nikola Anđelić je unuk pevača Ere Ojdanića, dok je Banjac poznat kao menadžer pevačice Kaje Ostojić. U istoj akciji kada je ovo troje uhapšeno, pala je i Martina Rajić učesnica rijalitija "Parovi" i "Plejboj" zečica.

Policija je u velikoj akciji u avgustu prošle godine uhapsila osumnjičene za organizovanje prostitucije, a lisice su stavljene na ruke Nedi B. (34), njenom suprugu Samiru B. (44), kao i Nini R. (32), Milici M. (26), Vesni V. (62) i Milici O. (49).

Na čelu ove organizovane kriminalne grupe bila je Neda B., a članovi su imali jasno podeljene zadatke u organizaciji podvođenja devojaka. Policija je saopštila da su prilikom pretresa kod osumnjičenih pronađeni mobilni telefoni, kao i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog dela, ali i uplatnice sa transakcijama.

Sumnja se da su organizovali predaju više žena korisnicima seksualnih usluga, a novac tako stečen delili su između sebe u skladu sa zadacima koje su obavljali i sa tim novcem su pokrivali troškove koje su imali tokom obavljanja ovog "posla".

Sajt preko kog su osumnjičeni oglašavali prostitutke koje su za njih radile izgleda kao onlajn katalog. Na nekoliko desetina stranica nalaze se fotografije golišavih devojaka, a u opisu fotografija nalaze se specifičnosti svake od devojaka, visina, težina, obim grudi i zadnjice, boja kose i očiju, kao i cena i broj telefona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading