SRPSKI HANIBAL LEKTOR - Krvnički izbo nasmrt bivšu devojku i njenog dečka, pa cimeru iz zatvora prerezao grkljan, odgrizao uvo i jagodicu: Zidove ispisao njegovom krvlju!

Autor:

Hronika

31.10.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Jovanović osuđen je na 40 godina zatvorske kazne.

SRPSKI HANIBAL LEKTOR - Krvnički izbo nasmrt bivšu devojku i njenog dečka, pa cimeru iz zatvora prerezao grkljan, odgrizao uvo i jagodicu: Zidove ispisao njegovom krvlju!

Foto: privatna arhiva/shutterstock

Marko Jovanović (34) iz Niša, poznatiji kao srpski Hanibal Lektor je pre tačno 13 godina, 31. oktobra 2010. godine ubio bivšu devojku Danijelu Jovanović, njenog komšiju Aleksandra Kitanovića, a onda i cimera u zatvoru, nakon čega je osuđen na 40 godina kazne zatvora.

On je iz ljubomore u Ulici Majakovskoh 91 u niškom naselju Duvanište u stanu broj 3, nožem nasmrt Danijelu i Aleksandra, dok je tokom izdržavanja kazne zatvora u  Kazneno-popravnom zavodu Padinska Skela, 21. decembra 2016. godine ubio cimera Ramiza Šarića, nakon čega mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od 40 godina robije za taj zločin i dvostruko ubistvo koje je počinio u Nišu.

Sakrio se iza kućišta lifta

Tog 31. oktobra, Marko se sakrio iza kućišta lifta u zgradi gde su živele žrtve i čekao bivšu devojku da doše kući. U stan je ušla oko 16.30 časova, nakon čega kojoj je on pozvonio na vrata.

Danijela mu je otvorila vrata, a on ju je ugurao u stan gde je izbila svađa. Pokušao je da joj otme mobilni telefon, nakon čega mu je ona rekla da ne želi više da se viđa sa njim i da je u emotivnoj vezi sa Aleksandrom Kitanovićem, navodi se u otpužnici.

Jovanović je tada izvukao lovački nož, sa 13 centimetara dugim sečivom i zadao joj više uboda u predelu grudi i stomaka, od kojih je i preminula.

Zatim je pozvono na vrata Kitanovićevog stana, a otvorio je njegov brat. Marko Jovanović je zahtevao da pozove brata kako bi mu nešto pokazao. Uveo ga je u Danijelin stan i pokazao njeno beživotno telo, a Aleksandar kada je to video pokušao je da pobegne, međutim, Marko je i njega više puta ubo nožem.

Kitanović je bez obzira na to, uspeo da pobegne iz Danijelinog stana, ali dok je pokušavao da stigne do svog, Jovanović ga je ubadao dok nije izdahnuo.

Pretio Danijeli mesecima

Neposredno nakon zločina, Danijelin otac Slavoljub Jovanović je za medije ispričao da je Marko Jovanović mesecima pretio njegovoj ćerki.

- Pratio sam ćerku svakoga dana kada je išla na posao, jer joj je bivši momak pretio i uzmnemiravao je. Jednom joj je čak stavio nož pod grlo. Prijavljivali smo sve pretnje policiji, ali se uvek završavalo na tome da ne mogu ništa da učine, jer nema svedoka. Mislio sam da je sigurna, jer je bila kod kuće, a evo šta se desilo - ispričao je tada novinarima Slavoljub Jovanović i dodao da su se Danijela i Marko zabavljali godinu i po dana, a da se on odjednom promenio.

- Ali onda se on iznenada promenio, i tada su raskinuli. Bilo je to pre osam meseci. Onda je počeo da je proganja. U martu smo se zbog toga sukobili, i tada je mene “bokserom” udario u glavu. Danijela je radila u “Intereksu”, i tamo je dolazio pre dva meseca, ali ga je obzebeđenje izbacilo. Pratio sam ćerku i bez njenog znanja kada je izlazila na ulicu da joj se nešto ne bi desilo. Video sam da se okretala za sobom na ulici, kao da je strepela. A sve naše prijave policiji su se završavale sa “ništa bez svedoka” - tvrdio je Slavoljub.

Bojan Jovanović, brat ubijene devojke, svedočio je da je bivši momak njegove sestre bio preterano ljubomoran.

- Nije dozvoljavao da joj dolaze u posetu drugovi i drugarice. Ako neki drug dođe, odmah hoće da ga bije. I kada su raskinuli dolazio je na vrata, pozivao je telefonom sa skrivenog broja i prekidao vezu - rekao je tada Bojan.

Uhapšen u pekari

Jovanović je uhapšen nakon četiri dana u pekari preko puta Doma zdravlja u Nišu, dok je kupovao doručak. Priznao je da se nakon svirepog dvostrugog ubistva skrivao na trećem i petom spratu zgrade broj 11 u Ulici Vojvode Tankosića, u prostoru gde se nalaze protivpožarne stepenice.

Nakon šest godina, žicom je zaklao cimera iz zatvora Ramiza Šarića. Krvavu scenu zatekli su čuvari zatvora, a Šarić je od povreda ''bik'' žiletom, kojim ga je Jovanović isekao po vratu, iskrvario do smrti i preminuo odmah u ćeliji.

Prema saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, dvojica osuđenika delila su ćeliju dva meseca.

Do incidenta je došlo tokom noći, a kako se tada navodilo, on je Šarića najpre zadavio, a onda ga sekao po vratu. Na grkljanu žrtve je ostalo desetak posekotina. Nakon što ga je ubio, legao je kraj mrtvog Šarića i odgrizao mu deo uha i jagodice, a po zidovima ćelije su bili ispisani čudni znakovi krvlju ubijenog. Upravo zbog toga je dobio nadimak Hanibal Lektor.

Na suđenje došao sa znakom satane

U presudi je detaljno navedeno na koji način je Jovanović usmrtio Šarića, a ono što je sve šokiralo jeste kako je svirepi ubica došao na suđenje.

- Šarić je izgubio kiseonik i pao u nesvest, a okrivljeni je tada uzeo brijač i desetak puta ga isekao po vratu. Dok se Šarić nalazio u agoniji, ali još uvek živ, najpre ga je ugrizao za desnu jagodicu. Kada je Ramiz preminuo, Jovanović mu je mrtvom odgrizao deo uha - piše u presudi.

Srpski Hanibal Lektor je na suđenje došao u majici sa đavolskim znakom - tri šestice.

- U sudnicu je došao čist i uredan, ali su svi bili zgroženi kada su na njegovoj majici ugledali tri šestice. Na pitanje sudije da se izjasni u vezi sa navodima iz optužnice, koja ga tereti za svirepo ubistvo, kratko je rekao: ''Ne želim o tome da govorim. Nije tu bila reč o nekakvom sukobu sa Ramizom, niti o zavisti, to je bio nesrećan slučaj'' - rekao je tada izvor iz suda za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading