''KAVAČKA BAZA'' U KRNJAČI ZA PRIJEM PARA OD DROGE: Novi detalji istrage puteva kokaina kojima diriguje klan Radoja Zvicera!

Autor:

Hronika

29.10.2023

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač kamiona prebacio u Beograd milion evra i za to dobio 15.000

''KAVAČKA BAZA'' U KRNJAČI ZA PRIJEM PARA OD DROGE: Novi detalji istrage puteva kokaina kojima diriguje klan Radoja Zvicera!

Foto: www.profimedia.rs, printscreen

Kavački klan ima baze širom Evrope, ali je ruta Holandija-Srbija jedna od najpouzdanijih za razmenu kokaina i novca od prodaje njihovih tovara narkotika. Najnoviji podaci skinuti sa Skaj prepiske "kavčana" to potvrđuju. Samo u jednom slučaju iz Holandije je u Srbiju stiglo milion evra od droge. Mesto za prijem novca bila je Krnjača.

Dekodiranjem Skaj prepiske Ljube Milovića, jednog od glavnih operativaca klana Radoja Zvicera, policija je utvrdila i kako je novac od prodatog kokaina stigao u Beograd.

U periodu od 21. 9. 2020. do 25. 9. 2020. iz Kraljevine Holandije do Republike Srbije, Beograda, okrivljeni Ljubo Milović i lica koja su na kriptovanoj aplikaciji Skaj koristila pinove izvršila su prenos 1.000.000 evra tako što se Milović dogovorio s licem da mu izvrši prenos novca koji potiče od prodaje opojne droge iz Kraljevine Holandije do Beograda za nagradu od 1,5 odsto od prenesene količine novca, navodi su optužnice u koju je portal Dan imao uvid.
Republika

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

Nakon toga, navodi tužilaštvo, 21. 9. 2020. postignut je dogovor da se novac 22. 9. 2020. preda vozaču kamiona skanija, crne boje, na adresi Westerkerkweg 78, 1606 BC, Venhuizen, Kraljevina Holandija, te je nakon toga, prema nalogu okrivljenog Milovića, ta osoba dostavila novac u iznosu od 1.000.000 evra vozaču kamiona. Taj novac, koji je bio u vakuumiranim kesama i skriven u za to posebno predviđenom prostoru u kamionu, vozač je dovezao u Beograd.

- Zatim je novac 25. 9. 2020. na adresi Zrenjaninski put, Krnjača, Beograd, u blizini pošte, prema nalogu okrivljenog Ljuba Milovića, preuzelo lice koje je na kriptovanoj Skaj aplikaciji koristilo pin 6240CE - navodi Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore.

Holandija je za Zvicerovu ekipu posebno značajna zbog luke Roterdam, najveće u Evropi. Mnogobrojni kontejneri s drogom iz Latinske Amerike završili su u toj luci, gde ih je preuzimao deo ekipe, predavao naručiocima ili rasturao po drugim zemljama.

- Organizovan je i prenos novca od prodaje droge, do Srbije i Crne Gore. Najčešće su to vozači kamiona. "Kavčani" su dobro plaćali i plaćaju te usluge. Vozač iz pomenutog slučaja dobio je 15.000 evra za transport, a to nije jedina vožnja - objašnjava izvor iz istrage. On dodaje da, osim Roterdama, postoje i druge luke koje koriste "kavčani".

- Turska je takođe njihovo odredište jer u toj zemlji imaju jaku bazu, mnogo jataka i veze u carini i graničnoj policiji - navodi izvor.

Ljubo Milović se nalazi na više optužnica u Crnoj Gori i Srbiji. I dalje je u bekstvu.

Republika

Foto: Libertas

Ljubo Milović

Zaplena u turskoj luci

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore navodi u optužnici dostavljenoj Višem sudu u Podgorici da je odbegli policijski funkcioner i bivši službenik Uprave policije Crne Gore Ljubo Milović organizovao prebacivanje kokaina iz Ekvadora do luke Mersin u Turskoj. Reč je o zapleni skoro 48 kilograma kokaina, koji su turski policajci 4. aprila 2020. otkrili u toj luci. SDT je za organizovani kriminal nedavno optužilo Milovića, vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera i još 19 osoba, objavio je RTCG portal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading