ŠOK OTKRIĆE! UKRADENA DVA PIŠTOLJA U SLUČAJU VELJE NEVOLJE: Od ovoga može zavisiti i odbrana optuženih!

Autor: Informer

Hronika

12.10.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud će uputiti dopis Depou kako bi se proverili navodi advokata Lekića, koji je saopštio da iz ovog predmeta nedostaju dva pištolja.

ŠOK OTKRIĆE! UKRADENA DVA PIŠTOLJA U SLUČAJU VELJE NEVOLJE: Od ovoga može zavisiti i odbrana optuženih!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, Shutterstock, Tanjug/AP

Advokat Damir Lekić izjavio je danas tokom suđenja povodom navodnog planiranja ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na aerodromu u Tivtu početkom 2021. godine, da iz ovog predmeta nedostaju dva pištolja.

- Odbrana raspolaže informacijom da su iz depoa ukradena dva pištolja iz ovog predmeta. Predlažem da sudsko veće to proveri pre početka glavnog pretresa, jer od toga može zavisiti i odbrana optuženih - ukazao je Lekić i naveo marke i pojedinosti pištolja za koje ima saznanja da su ukradeni. 

Predlog advokata je uvažen i sud će uputiti dopis Depou kako bi se proverili navodi advokata Lekića, navela je sudija Nada Rabrenović, koja presedava sudskim većem u ovom postupku.

Da podsetimo, Veljko Belivuk i Marko Miljković bili su u poseti Radoju Zviceru u Kotoru, kraje januara 2021. godine, kada su vlasti u Crnoj Gori saopštile da su sprečile atentat na njih. 

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

 

Tada je uhapšeno nekoliko osumnjičenih muškaraca.

Naime, Podgoričanin Predrag Mirotić uhapšen je mesec dana nakon otkrivanja tunela koji je povezivao stan u Njegoševoj ulici sa depoom Višeg suda u Podgorici, i to zbog sumnje da je izvršio krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja putem pomaganja.

Od identifikovanih kopača tunela, i njihove saradnice, Podgoričanke Katarine Baćović već mesec dana nema ni traga ni glasa.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na konferenciji za medije 22. septembra kazao je da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

Ta četvorka iz Loznice osumnjičena je da je po nalogu organizatora kriminalne grupe, koji još nije identifikovan, obila depo Višeg suda u Podgorici.

Prema podacima iz istrage, Dejan Jovanović je 11. septembra taksijem prešao granicu sa Srbijom.

Veljko Marković i njegov stric Milan Marković istog dana ušli su u autobus koji saobraća do Sarajeva, karte su kupili do Foče, što im je bila krajnja destinacija, dok za osumnjičenog Vladimira Erića samo postoji podatak da je ušao u Crnu Goru.

Potraga za osumnjičenima do sada nije dala rezultate.

Policija, dakle, još nije pronašla Podgoričanku Katarinu Baćović koja se sumnjiči da je kopačima tunela iznajmila poslovni prostor iz kojeg je započeto kopanje tunela.

Foto: VLADA CRNE GORE

 

Čelni ljudi u državi su se više puta obraćali medijima tvrdeći da istraga ide u dobrom pravcu i da očekuju hapšenja.

U dosadašnjoj istrazi kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili kao i kombi koji su kopači koristili. Nalogodavac je i dalje zvanično nepoznat.

Naši organi gonjenja zatražili su pomoć zemalja regiona u ovom slučaju, a Portalu RTCG nedavno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno da su Upravi policije Crne Gore dostavili podatke koji su se pokazali korisnim u slučaju "Tunel".

Motiv kopanja tunela i dalje je nepoznat, a popis stvari i predmeta u sudskom depou nije do kraja izvršen zbog obima posla.

Radovi zatrpavanja tunela po odluci Vlade završeni su juče. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading