"PITALA SAM MU MAJKU ZAŠTO MI JE POBIO DECU! LEŽALA SU U KRVI NA ULICI!" Mučna ispovest roditelja brata i sestre koje je usmrtio Uroš Blažić: Mislio sam da ću da umrem tu noć! (FOTO)

Autor:

Hronika

26.09.2023

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blažić, meštanin sela Dubone, koji je već bio poznat lokalnoj policiji po svojim problematičnim postupcima, priznao je krivicu za ove gnusne zločine.

"PITALA SAM MU MAJKU ZAŠTO MI JE POBIO DECU! LEŽALA SU U KRVI NA ULICI!" Mučna ispovest roditelja brata i sestre koje je usmrtio Uroš Blažić: Mislio sam da ću da umrem tu noć! (FOTO)

Foto: instagram.com/stefanrasta, Tanjug/Strahinja Acimovi'ć, MUP, shutterstock

Uroš Blažič počinio krvoproliće

Pre tri meseca, Srbija se suočila s jednim od najtragičnijih događaja u svojoj savremenoj istoriji - masovnim ubistvima koja su šokirala javnost. Ovo je priča o masakru koji se dogodio u okolini Mladenovca, gde je Uroš Blažić (21) usmrtio osam osoba i ranio njih 14, ostavljajući dubok trag tuge i šoka u zajednici.

Blažić, meštanin sela Dubone, koji je već bio poznat lokalnoj policiji po svojim problematičnim postupcima, priznao je krivicu za ove gnusne zločine. Incident je počeo u Malom Orašju i selu Duboni, gde su osam ljudi izgubili život, a zatim se proširio do dvorišta osnovne škole "Momčilo Živojinović", gde su ubijeni brat i sestra, Milan i Kristina Panić, i njihov prijatelj Dalibor Todorović. Ranjeni su Nevena Vujić, Ivan Ivković, Andrijana Mitrović i maloletna Anđela S.

- Mi smo se okupili kod mene u sobi igrali smo igricu, ja, Milan i Kristina. Pobedili su me, smejali smo se kao nikad do sada. Kristina je pozvala Milana da idu u školsko dvorište, otišli su i više mi se nisu vratili - rekla je Zorica.

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

 

Oko 23.15 došao je njihov drug i rekao da požurim, jer su se pobila deca u školskom dvorištu. Ja sam se tada obukao i izašao. Kada smo stigli u centar sela, došao sam do dece. Milana sam odmah prepoznao po patikama i nisam verovao. Kristinu nisam mogao istog momenta da prepoznam i molio sam Boga da nije i Kristina, jer je bila drugačije okrenuta. Leže pokriveni ćebićima, noge se odsekle, usta se osušila... Mislio sam da ću da umrem tu noć - izjavio je Milanov i Kristinin otac.

Ovaj užasan incident je zauvek promenio živote porodica žrtava. Milan Panić, koji je tek počeo karijeru mladog policajca, i njegova sestra Kristina Panić, koja se pripremala za maturu i upis na Učiteljski fakultet, imali su pred sobom svetlu budućnost koja je nasilno prekinuta rafalima kalašnjikova, koji se nelegalno našao u posedu Blažića.

Idem i zatičem moju decu. Samo oni i zašto su samo oni na ulici?! Boli me što su moja deca bila celu noć na ulici. Oni su poginuli na klupici, tu je trebalo da budu. Ili da ih odveze Hitna ili u mrtvačnicu - rekla je Zorica.

Roditelji ubijenih, Saša i Zorica Panić, dele svoju priču o kobnoj noći, gde su saznavši za tragediju brzo krenuli prema mestu događaja. Zorica je opisala kako je sa decom igrala igru, a Milan i Kristina su otišli u školsko dvorište, gde su ubijeni. Njihov otac, Saša, je ispričao kako su stigli do mesta događaja i prepoznali svog sina Milana po patikama, a Kristinu nisu mogli odmah prepoznati zbog teškog stanja. Ovaj trenutak ih je zauvek obeležio.

Foto: yoututube.com/Insajder Video

 

On je poznavao žrtve, Išao je sa namerom i ubijao je. Znao je koga ubija. Ja sam pitala njegovu majku i dedu zašto nam je poubijao decu. Deda je rekao da je on njih maltretirao, čak je i majku gurnuo to veče, a ona je rekla, ćuti nemoj to da pričaš pred njima - istakla je Zorica.

Takođe, u ovoj priči istaknuta su propusti u odgovoru nadležnih službi. Porodica Panić smatra da je tragedija mogla biti izbegnuta da je ranije intervenisano zbog Blažićevog nasilničkog ponašanja i ranijih prijava koje je imao. Njegova ranija nesankcionisana krivična dela i zataškavanje prekršaja pod uticajem njegovog oca, koji je bio vojno lice, doprineli su ovom tragičnom događaju.

Uroš Blažić, trenutno u pritvoru, ostaje izvor zabrinutosti jer i dalje pravi incidente. Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije, zbog svojih 21 godine u trenutku zločina. Porodica žrtava izražava svoje nezadovoljstvo ovom kaznom i nada se pravednijem ishodu na sudu.

- Šta su te godine za moje jedno dete, a ne za svu ostalu decu?! Apelujem na sud da se smatra kao da je on odrasla osoba - kaže majka Zorica.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading