UŽAS U KOSOVU POLJU! Vaspitačice maltretirale i zlostavljale TROGODIŠNJEG dečaka, snimak sve dokazuje, dete u KRVAVIM PODLIVIMA! (FOTO)

Autor:

Hronika

19.09.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri vaspitačice u Kosovu Polju vršile su nasilje nad trogodišnjim dečakom, policija pokrenula istragu.

UŽAS U KOSOVU POLJU! Vaspitačice maltretirale i zlostavljale TROGODIŠNJEG dečaka, snimak sve dokazuje, dete u KRVAVIM PODLIVIMA! (FOTO)

Foto: Printscreen/YouTube, Facebook/Fatos Geci

Danas je u vrtiću "Naša radost" u Kosovu Polju došlo do pokretanja istrage nakon prijave da su nekoliko vaspitačica navodno fizički maltretirale trogodišnjeg dečaka. Policija je zajedno sa službenicima Centra za socijalni rad i predstavnicima Ministarstva prosvete započela uviđaj u ovoj prosvetnoj ustanovi.

Jedan od članova porodice dečaka je podelio fotografije povreda deteta, kao i snimak koji je kasnije uklonjen, a na kom se vidi kako tri vaspitačice vuku i prisiljavaju dečaka na nešto što on očigledno ne želi, dok se na fotografijama vide rane po rukama.

Arberie Nagavci, kosovska ministarka prosvete, osudila je ovaj incident i najavila oštre mere protiv vaspitačica i ustanove.

- Duboko sam zabrinuta zbog objavljenih snimaka. Najoštrije osuđujem nasilje nad maloletnikom u ovoj predškolskoj ustanovi. Očekujem da onaj ko je izvršio nasilje, dobije zasluženu kaznu - rekla je ona i dodala da je činjenica da je u čitav incident uključeno više prosvetnih radnika dodatno uznemirava, prenosi Koha.

 

https://www.facebook.com/gecifatos/posts/914562076697898?ref=embed_post

 

Kako se dalje navodi, prosvetne radnice su saslušane u policiji, a Direktor direkcije za obrazovanje u ovoj opštini poručio je da će ova insitucija biti uz nadležne organe i da će prosvetne radnike koji su učestvovali u ovom slučaju – suspendovati.

- Nisam stručnjak da ovo opišem kao nasilje, ali mi ćemo poštovati zakon. Kao Direkcija mi ćemo preduzeti sve mere. Stojimo iza nadležnih organa. Još uvek nismo suspendovali ove prosvetne radnike, ali će oni biti suspendovani - rekao je Fatljum Beriša i dodao da je iz vrtića uzeta kamera, kao i da je dvema vaspitačica određen pritvor.

Porodica dečaka je u međuvremenu je angažovala i advokata, Nasufa Hasanija, koji kaže da je jasno da se radi o krivičnom delu, kao i da je dete doživelo traumu.

- Dete kaže da je bilo i izolovano od druge dece zbog hiperaktivnosti, ali nije bio potreban taj način - rekao je medijima advokat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading