OGLASIO SE DIREKTOR "JUTE" O NESREĆI U GRČKOJ: Evo kako je došlo do udesa, povređeni srpski putnici smešteni u bolnicu

Autor:

Hronika

10.09.2023

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne bi trebalo da ima žrtava u autobusu, čekaju se dodatne informacije, rekao je Seničić.

OGLASIO SE DIREKTOR "JUTE" O NESREĆI U GRČKOJ: Evo kako je došlo do udesa, povređeni srpski putnici smešteni u bolnicu

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ, RIna

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je za portal Republika.rs da je do nesreće nedaleko od Soluna došlo kada je vozač autobusa pokušao da izbegne automobil,a da je u toku manevra izbegao takođe izbegao i stubove, vozilo u kome se nalazio 81 putnik sleteo u jarak.

- Do nesreće je došlo između 5 i 6 časova. Na tom potezu nema autoputa, a vozač je uspeo da izbegne stubove, ali je sleteo u jarak. Iz nepoznatog razloga, putničko vozilo je promenilo traku i direktno se sudarilo sa autobusom. Povređeni srpski turisti su prevezeni u bolnicu Kilkis, a njih 10 je teže povređeno.

Prema rečima direktora Seničića, za sada niko nije tražio podatke o putnicima, a policija trenutno vrši uviđaj.

- Ne bi trebalo da ima žrtava u autobusu. Čekaju se dodatne informacije, ekipa hitne pomoći i policije su na licu mesta, ali nisu uzimali podatke putnika - objasnio je Seničić - rekao je Seničić za Republiku.

Podsetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na severu Grčke, tri osobe su poginule, dok je njih 40 povređeno, u sudaru u kom su učestvovali autobus niških tablica i dva automobila.

Kratko nakon sudara autobusa sa vozilom, još jedan automobil se sudario sa vozilom. Međutim, dvoje putnika, žena i dete, nisu povređeni. Do nesreće je došlo na na 521. kilometru nacionalnog puta Atina-Solun, u blizini rejona Polikastro na izlazu za Evzoni. T

Autobus i jedan automobil su pali u jarak. Policija i vatrogasci su odmah stigli na lice mesta sa 18 vatrogasaca i 6 vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading