BOGATIĆ PLAČE! MUČENOG LJUBIŠU SAHRANILI BEZ POPA I OPELA! Tužna sudbina penzionera čiji je leš pronađen u fazi raspadanja: Umro u samoći!

Autor:

Hronika

25.08.2023

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo nesrećnog čoveka, koje je već bilo u fazi raspadanja, pronađeno je na podu između kreveta i vrata od kupatila.

BOGATIĆ PLAČE! MUČENOG LJUBIŠU SAHRANILI BEZ POPA I OPELA! Tužna sudbina penzionera čiji je leš pronađen u fazi raspadanja: Umro u samoći!

Foto: Shutterstock

U stanu smeštenom u samom centru Bogatića pronađeno je beživotno telo Ljubiše P. (65), penzionisanog radnika Poreske uprave. Tragedija je otkrivena nakon što su policajci i dežurna ekipa hitne službe Doma zdravlja stigli na mesto događaja. Kako bi se omogućio pristup stanu, vatrogasci-spasioci su bili primorani da razvale ulazna vrata koja su bila zaključana.

- Komšinica iz zgrade je jutros prijavila policiji da se poslednjih dana iz njegovog stana u prizemlju oseća neprijatan miris. Rekla je i da Ljubišu nije videla izvesno vreme da izlazi u kupovinu, pa je posumnjala na najgore - navedeno je.

Telo nesrećnog čoveka, koje je već bilo u fazi raspadanja, pronađeno je na podu između kreveta i vrata od kupatila. Iako na telu nisu pronađeni tragovi nasilja, medicinska procena ukazuje da je Ljubiša P. preminuo prirodnom smrću pre otprilike dvadesetak dana. Na osnovu ovih okolnosti, tužilaštvo nije naložilo obdukciju tela.

- Ljubiša je živeo sam. Imao je tri ćerke koje sa majkom žive u Hrvatskoj. Prošle godine je otišao u penziju i od tada je izlazio uglavnom do marketa i pekare i tom prilikom smo se sretali - kažu komšije.

Danas je sahrana Ljubiše P. obavljena na groblju u Bogatiću. Na poslednji ispraćaj ga je ispratilo samo nekoliko radnika komunalnog preduzeća koji su izvršili iskopavanje groba. Nedostatak rashladnih komora u JKP "Bogatić" doveo je do toga da je sahrana bila nužno izvedena odmah, bez prisustva sveštenika i opela.

- Mi se potrudimo, iako nismo obavezni, da naše sugrađane koji nemaju rodbinu dostojanstveno ispratimo na večni počinak. Pripremimo koljivo, vino i med, umesimo pogaču i zakažemo dolazak sveštenika na groblje. Danas nije bilo dovoljno vremena da se organizuju verski obredi i pribavi potvrda o smrti, pa je sa sveštenikom dogovoreno da opelo služi na 40 dana - rekli su u Centru za socijalni rad u Bogatiću.

Ova tužna situacija dodatno ukazuje na potrebu za pružanjem adekvatnih resursa i usluga za očuvanje dostojanstva i poštovanja preminulih osoba, kao i bolje organizacije u slučajevima ovakve prirode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading