STRAVIČAN POŽAR U BEOGRADU PROGUTAO SVE: Građani ostali na ULICI, čitavo bogatstvo postalo PEPEO!

Autor:

Hronika

12.08.2023

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Garež, pepeo, crni dim i potresne scene uplakanih i izbezumljenih Kineza koji su preko noći ostali bez svojih lokala nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

STRAVIČAN POŽAR U BEOGRADU PROGUTAO SVE: Građani ostali na ULICI, čitavo bogatstvo postalo PEPEO!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/MILOS MILIVOJEVIC

Požar kakav se ne pamti u Beogradu, dogodio se na današnji dan, pre tačno dve godine, kada je oko 20 časova eksplodirala plinska boca u Kineskom tržnom centru.

Naime, vatrenu stihiju izazvao je radnik u restoranu brze hrane koji je zaboravio da isključi roštilj, zbog čega je došlo do eksplozije. 

Za samo par minuta, Novi Beograd bio je opkoljen vatrogasnim jedinicama, kao i policijom, gde je uz pomoć čak 127 vatrogasaca-spasilaca sa preko 50 vozila, nakon 10 sati intenzivnog rada, vatra uspela da se stiša.

Republika

Foto: Tanjug/MILOS MILIVOJEVIC

 

Garež, pepeo, crni dim i potresne scene uplakanih i izbezumljenih Kineza koji su preko noći ostali bez svojih lokala nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Nesrećni ljudi nemo su posmatrali kako im vatra nosi sve što su godinama sticali.

Nemamo više šta da izgubimo, naši životi su unutra. Ovo je katastrofa - jedva je uspela da izusti tada za Republiku Kineskinja.

Republika

Foto: ST/Petar Divac

 

Inače, temperatura unutar objekta na pojedinim mestima premašivala je i 200 stepeni Celzijusa, a iako su policija i vatrogasne jedinice zabranile da se prilazi tržnom centru u Bloku 70, očajni Kinezi su u više navrata, ne razmišljajući o posledicama pokušavali da spasu šta se spasiti može, utrčavajući u grotlo vatrene stihije.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading