TRI MESECA OD MASAKRA U "RIBNIKARU"! Istraga došla do jezivih otkrića! JEDNA STVAR JE BAŠ ZASTRAŠUJUĆA!

Autor:

Hronika

03.08.2023

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I danas, tri meseca posle jezivog masakra, mnogi policajci koji su bili na mestu zločina se nisu oporavili.

TRI MESECA OD MASAKRA U "RIBNIKARU"!  Istraga došla do jezivih otkrića! JEDNA STVAR JE BAŠ ZASTRAŠUJUĆA!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kosta Kecmanović

Danas se obeležava pomen od teškog zločina koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio učenik Kosta Kecmanović (14) sedmog razreda, ubivši devetoro ljudi i čuvara.

Na današnji dana, pre tačno tri meseca učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" u 8.40 sati sa rancem i dva pištolja ušao je u školu, pucao u radnika obezbeđenja, pa u devojčice koje je zatekao na hodnicu, a onda je ušetao u svoj razred VII/2 koji je bio na času istorije i u učionici ubio drugare iz razreda. Devetoro vršnjaka i radnik obezbeđenja ubio je tog jutra, a ranio njih četvoro.

"Ja sam psihopata"

Kada je završio krvavi pir, otišao je u školsko dvorište, bacio pištolje i pozvao policiju. Predstavio se, rekao šta je učinio i mirno sačekao da inspektori dođu po njega.

Ja sam psihopata - bilo je navodno prvo što je dečak ubica, koji je u to vreme imao 13 godina, zbog čega po zakonu nije krivično odgovoran, rekao policajcima.

ŠTA JE SVE OTRKILA ISTRAGA

  •  Otac angažovao najboljeg instruktora pucanja za svog sina
  • Spisak smrti bio znatno duži
  • Dečak ubica guglao da li mu preti doživotna robija
  • Dečak ubica smatrao da mu deca iz škole nisu prijatelji

Istog dana, smešten je na psihijatrijsku kliniku, u kojoj pod najvećim merama obezbeđenja boravi i dalje. Nekoliko sati kasnije, iz stana u kom je živeo sa porodicom izneti su računari i drugi dokazi, među kojima je i "lista za odstrel" - spisak vršnjaka koji je napravio planirajući zločin.

Napravio sam spisak za odstrel. Na njemu je bilo preko 25 imena i shvatio sam da je to ipak previše, pa sam od njega odustao. Toga dana, kada sam došao u školu, odlučio sam da pucam redom - navodno je dečak ubica ispričao.

Kada je upitan zašto je to uradio, zar mu to nisu bili drugari koji su mu dolazili na rođendane i on odlazio kod njih, rekao je da nisu.

- Bio sam odbačen, nisu mi to bili drugovi. Zbog toga sam to uradio - navodno je rekao najmlađi masovni ubica u Srbiji.

Tokom saslušanja, u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića, koji je uhapšenog na isti dan, priznao je i da ga je otac vodio u streljanu i bio ponosan na njega kako puca. Da njegovog sina uči da puca, kako je priznao, otac je angažovao najboljeg instruktora u streljani.

- Otac je bio ponosan, pogađao sam koncentrične krugove i grupisao pogotke bez greške - navodno je rekao dečak ubica, kog je otac u streljani snimao kako puca, a onda snimke slao i pokazivao prijateljima, hvaleći se sposobnostima svog sina.

"Jesi li sada srećna?"

Republika

Foto: Google Maps

Kosta Kecmanović i Miljana Kecmanović

 

Majka dečaka ubice takođe je na meti istražitelja, koji vode pretkrivični postupak protiv nje kako bi se utvrdilo da li je izvršila krivično delo zanemarivanje i zlostavljanje deteta.

Podsetimo, ona je nedavno prvi put od masakra u psihijatrijskoj ustanovi videla sina, kako bi prisustvovala njegovom svedočenju u istrazi koja se vodi protiv oca.

Prema rečima sagovornika, njihov susret bio je hladan, a dečak ubica joj je čak uputio pitanje "jesi li sada srećna". Majka je takođe nedavno vraćena u Srbiju, kada je sa drugim detetom pokušala da napusti zemlju.

Tokom tri meseca istrage, kako Kurir saznaje, otkriveno je i da je pre zločina dečak ubicao na interntu pretraživao koja ga kazna čeka ako počini masakr. 

- Nisam znao da neću odgovarati, zbog toga sam na internetu gledao da li mogu da budem osuđen na doživotnu robiju. Želeo sam da znam šta me čeka - navodno je rekao dečak ubica istražiteljima.

Pokrenuti postupci

Protiv oca dečaka, Više tužilaštvo u Beogradu vodi istragu zbog sumnje da je sina vodio u streljanu i učio ga da puca, kao i zbog toga što oružje za koje je imao dozvolu nije čuvao na bezbedan način. Kobnog dana, dečak ubica uzeo je dva očeva pištolja, a onda iz njih ispalio hice. Protiv majke dečaka vodi se pretkrivični postupak kako bi se utvrdilo da li je počinila krivično delo zanemarivanje i zlostavljanje deteta.

Otac devojčice: Naša deca nisu stradala, streljana su!

 

Republika

Foto: Republika.rs, YouTube/Printscreen

Dragan Kobiljski

 

Dragan Kobiljski, otac devojcice ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar", oglasio se pre nekoliko dana na društvenim mrežama.

- Kako misliti i kako živeti? Zašto nas zovu roditeljima "stradale" dece? Nisu naša deca stradala nesrećnim spletom okolnosti, naša deca su ubijena (streljana, likvidirana) sa vrlo jasnom namerom, planom i željom za fatalnim ishodom... ništa se tu slučajno nije desilo... slučajno su se samo neki spasli... - napisao je u potresnom pismu.

- I danas, tri meseca posle jezivog masakra, mnogi policajci koji su bili na mestu zločina se nisu oporavili. I dalje je velika misterija, čak i za najbolje rukovaoce oružjem, da je neko ko je u tom trenutku imao 13 godina s takvom hladnoćom i lakoćom pucao, praktično bez promašaja, u decu s kojom je provodio dane. Zapravo, niko u njemu ne vidi dete, već hladnokrvnog ubicu koji je ubio desetoro ljudi, a da mu ruka nije zadrhtala - kaže  sagovornik.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tanja

03.08.2023 08:15

Svet video nije ,pobio nam decu! Ne kaje se,kao ni roditelji,gde su da izjave saucesce,da placu sa nama na grobovima nase dece!Ponasaju se bezosecajno,sebicno kao sto su i sina vaspitali!Videli su da je psihopata,nisu ga lecili vec ga ucili da barata oruzjem.

Vesna

03.08.2023 12:32

Gosp. i Gospođo Kecmanović svaka vam čast i pohvala vi ste roditelji stoljeća!!! Takvima bi trebalo zabraniti djecu!!!

Vesna

05.08.2023 20:54

Umisljena i nefunkvionalna porodica. Dete prozvod toga.To treba kazniti, na bilo koji nacin.Vaspitna lekcija