TURBULENTNO VEĆ NA POČETKU SUĐENJA BELIVUKOVOM KLANU: Hrvatin direktno u metu - nudili su mi 250.000 evra da ubijem Kožara i Hadžića!

Autor:

Hronika

13.03.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

TURBULENTNO VEĆ NA POČETKU SUĐENJA BELIVUKOVOM KLANU: Hrvatin direktno u metu - nudili su mi 250.000 evra da ubijem Kožara i Hadžića!

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje se nastavlja i danas.

Pre zvaničnog otvaranja pretresa sudija je rekla: 

- Saopstila bih da je veće pogledalo snimak koji pokrivaju kamere gde je pozicija Veljka Belivuka i veće nije uočilo da je Belivuk njoj uputio uvredljive poruke konkludentno kako je rekla Vesna Golubović. 

Advokat Vesna Golubović se javila za reč i kazala je:

- Sa leve strane Veljka Belivuka sedeo je pripadnik obezbedjenja tako da se možda od njega nije videla njegova gestikulacija. Ja ne znam koji ugao pokrivaju kamere, ali mi je drago da ste poklonili vreme da pogledate snimak. Ja nisam izmislila događaj i nemam ni jedan razlog za to. Mene je to uznemirilo i zabrinbulo kao i moje prijatelje i porodicu. Meni je važno da se čuje da se to dešava i da nama okrivljeni upućuju pretnje i neprijatno gestikuliraju prema nama. Nisam mislila da treba nešto preduzeti protiv Belivuka jer njemu ne može biti gore nego što jeste, nego želim da budemo zaštićeni -  rekla je Golubović.

Posle toga su poceli da se javljaju advokati i okrivljeni, a među njima i prozvani Belivuk, ali sudija nije dozvolila dalje polemisanje na tu temu. 

Marko Miljković je tražio da advokat Mia Todorić napusti suđenje jer Srđan Lalić kojeg ona zastupa nije u sudnici, kao i da se Bojan Hrtvatin izjasni da li ostaje pri izjavi koju je dao tužiocu.

Hrvatinu nuđeno 250.000 evra za ubistvo Kožara i Hadžića

Bojan Hrvatin je nastavio svedočenje i otkrio detalje ubistva suparnika kavčana u Grčkoj, na Krfu. 

- U julu pre atentana na Krfu su me braća Budimir pitala hoću li da obavim jedan posao za 250.000 evra, ali ga je zanimalo da li mi se oporavila ruka jer treba da se preskače ograda. Odbio sam taj posao i posle sam shvatio da je trebalo da učestvujem u tom ubistvu.

Republika

Foto: E stock, Youtube

Marko Miljković i Veljko Belivuk

- Dušan Jovanović kojeg poznajem iz zatvora je dosao kod baze na stadionu, u septembru i Miljković mi je rekao da je jedan od egzekutora na Kožara i Hadžića i da smo mogli da se sretnemo na tom zadatku - rekao je Hrvatin. 

Vlado Vojinović učestvovao kao vozač i doneo dokumenta u ubistvu na Krfu. Nikola Spasojević je vozio, donosio hranu, da se oni ne bi eksponirali pre ubistva da bi to obavili nesmetano.

Svedok-okrivljeni o silnim parama

- Posle ubistva Nikole Mitića sam komunicirao sa Belivukom koji je sa Miljkovićem otišao van zemlje. Trebalo je da preuzmem 300.000 evra i da uslikamo čoveka od kog uzimamo pare. To je bilo u jesen - rekao je Hrvatin i dodao: 

- Lalić se bavio špijunskom opremom i predložio je da uzmemo kamera naočare i sat kameru. Odustali smo od kamera naočara, uzeli smo kameru dugme koja je radila na Wi-fi, a odlucili smo se i za sat kameru kao rezervnu varijantu. 

Prema njegovim rečima, Belivuk mu je rekao da su Budmir i Lalić trebali da mu budu pratnja, obezbeđenje.

- Nosio sam kačket. Sportski auto kojim je trebao da dođe čovek je beli punto sa crnim krovom, a trebalo je da se nađemo kod marketa Vero u Milutina Milankovića. Šifra mu je bila mislim Čikago i nismo pričali ništa. Predao mi je dve sportske torbe. Veljko mi je tog dana rekao da ću preuzeti ne 300.000 nego 600.000 evra i da taksijem idem do menjačnice u Cara Dušana 23 ili 26. Tamo se ulica radila i izašao sam u paralelnoj ulici gore. Šifru koju sam trebao da kažem je da me Best šalje. Bilo je 599.700 evra. 300 je falilo. Trebalo je 300.000 evra da ostavim, a 300.000 da ponesem. Rekli su mi da 300.000 nose Miljkovićevoj žreni. Rekli su mi Miljković i Belivuk da je Zvicer zadovoljan jer sam snimio čoveka koji mi je dao pare. Oružje kod Ikee smo preuzeli i mkotocikl  jedan - kazao je Hrvatin.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

On je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poslednje ročište, održano 24. februara obeležile su navodne pretnje koje je vođa klana uputio advokatici Goksijeve žene, Vesni Golubović, koja se rasplakala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading